latinica | ћирилица

Актуелности

„Зрењанински пословни круг-ЗРЕПОК“ је 7. марта 2024. године објавио Јавни позив за пријаву oсновних школа са територије Средњобанатског управног округа за доделу бесплатних уџбеника  ученицима другог и шестог разреда. Дата је могућност за добијање бесплатних уџбеника само за ученике другог и шестог разреда из разлога што је ове године вршен реизбор уџбеника за те разреде, све у складу са законом. Прочитајте саопштење поводом завршеног конкурса.

Скупштина „ЗРЕПОК“-а је на одржаној седници дана, 02. априла 2024. године размотрила пристигле пријаве и донела закључак да се прихватају све пријаве у целости.

Продужен рок за подношење пријава по Јавном позиву за пријаву за бесплатне уџбенике које ЗРЕПОК у сарадњи са Фондацијом Алек Кавчић додељује ученицима другог и шестог разреда. Нови рок за подношење пријава 31. март 2024. године. Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК у сарадњи са Фондацијом Алек Кавчић донео је одлуку о измени временског оквира за слање пријава по Јавном позиву за пријаву oсновних школа са територије Средњобанатског управног округа за доделу бесплатних уџбеника ученицима. Школе које желе да се пријаве само за поједине уџбенике за своје ученике, не за цео комплет, треба у пријавном обрасцу да наведу за које предмете се пријављују.

У складу са иницијативом, Образовање је темељ развоја појединца и друштва и Одлуком о подршци образовању и осигурању једнаких прилика за све ученике, ЗРЕПОК позива основне школе да се пријаве за доделу бесплатних уџбеника за ученике другог и шестог разреда. Циљ овог јавног позива је побољшање квалитета образовања, подстицање мотивације за учење, промоцијa једнаких могућности и смањење финансијских оптерећења породица. Бесплатни уџбеници биће обезбеђени за ученике другог и шестог разреда, у складу са Законом о уџбеницима.

 

Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК обележио је 14 година постојања и рада Удружења. Годишњице су лепе прилике за подсећања на дане развоја. У друштву партнера, пријатеља и сарадника чланови ЗРЕПОК-а су прославили још једну успешну годину пословања и заједничког деловања. На коктелу су јавности представљени нови члан Удружења, Николин Сурдућан- оснивач фирме „Генерал солушн“ Зрењанин  и нови Пријатељ Удружења, Ђорђе Матић - познати Зрењанински адвокат. 

 

На свечаној седници Зрењанинског пословног круга ЗРЕПОК изабран је нови председник Удружења. Борислав Умићевић, дугогодишњи члан Удружења одабран је од стране чланова за новог лидера организације. Борислав Умићевић, власник фирме УМ-ИНГ је дугогодишњи члан ЗРЕПОК-а. Господин Умићевић је у јавности препознат по својим изузетним професионалним квалитетима, друштвено одговорним акцијама али и као велики љубитељ уметности и културе.

Промоцијом резултата Летње стручне праксе окончан је овогодишњи, једанаести циклус овог пројекта који од 2011. године заједнички спроводе ЗРЕПОК, Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина и Технички факултет "Михајло Пупин", а који је подржан и финансиран од стране Града Зрењанина. На конкурс који је објављен маја месеца пријавило се 48 студената, ангажовано 20, а до краја је своје задатке реализовало њих 19. 

 

 

Трибина под насловом „О фабрикама и радницима кроз призму Комбината Серво Михаљ” одржана је синоћ (21. августa) у aтријуму Народног музеја у Зрењанину.

На трибини поред нашег члана Борислава Умићевића, говорили су Милорад Фелбаб, бивши генерални директор Комбината „Серво Михаљ”, Ерне Лазар, коаутор различитих стручних текстова о привреди Зрењанина и Срђан Приљева, виши кустос Народног музеја Зрењанин и који је био и модератор трибине.

ЗРЕПОК подржао организацију Хорског фестивала Слободан Бурсаћ, организацију фестивала Здрав живот и одлазак чланова Хенди спорта на Летње Олимпијске игре Специјалне олимпијаде са укупно 250 хиљада динара.

 

Изградња ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад највећи је инфраструктурни пројекат у овој средини и не смемо дозволити да се одустане од те инвестиције, речено је на данашњем радном доручку који су чланови ЗРЕПОК-а одржали са представницима медија.

Церемонија доделе одликовања поводом обележавања Дана државности одржана је у згради Генералног секретаријата председника Републике, на Андрићевом венцу, а признања најзаслужнијим појединцима и институцијама уручио је председник Александар Вучић.

 

Годишњице су лепе прилике за подсећања на дане развоја. Лепше је када се на наш успех осврнемо у друштву које прати и подржава наш рад. Због ситуације са Ковидом били смо принуђени да направимо паузу, стога нисмо две године уназад организовали коктел, међутим нисмо стали са радом и са активностима, већ смо се прилагодили времену и условима. За 13 година, колико постојимо и радимо, остварили смо више значајних резултата. Спроводимо друштвено одговорне акције, али уједно радимо и на оснаживању наших чланова.

Објављени су списак добитника и одобрени износи у склопу пројекта "Да се лакше дише".

Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК у циљу унапређења услова живота грађана Средњобанатског управног округа и подизања свести о значају зелених површина и животне средине, путем финансијске помоћи додељује донације пројектима, који подстичу укључивање грађана у уређење и озелењавање јавних површина.

Народни музеј у Зрењанину средином августа организује манифестацију под називом „Банатски дани теку“. Циљ манифестације је да се јавности представи и промовише културно наслеђе и елементи мултикултуралне средине каква је наша.

Чланови Зрењанинског пословног круга донели су одлуку да финансијски помогну организаторима Фестивала "Слободан Бурсаћ" са донацијом у износу од 200,000.00 динара.

Јуче је, на Техничком факултету „Михајло Пупин“ одржана промоција десетог циклуса пројекта Летња стручна пракса, које Зрењанински пословни круг спроводи у сарадњи са Унијом послодаваца Србије – послодавцима Зрењанина, а уз подршку Управе града.

Иако је за многе компаније 2021. година била кризна, за лидера у продаји керамичких плочица „Керамику Јовановић” и ћерке фирме то није случај. У години изазова завршен је велики пројекат „Хармонија” (зграда у Обилићевој улици). У децембру је окончана градња савременог логистичког центра у Индустријској зони „Југоисток”, који се простире на 12.000 метара квадратних. У току је припрема за почетак градње стамбно-пословног комплекса у Панчевачкој улици надомак стамбене зграде „Лепа Брена”.

Током прошле недеље, одржана је BUSINESS TRENDS конференција – најзначајнији бизнис догађај године. Конференција је реализована 14. априла, у хотелу Hyatt Regency, у Београду, а један од говорника је био и Горан Ковачевић.

Удружење Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК одлучило је да донира медицинску опрему Општој болници "Ђорђе Јоановић" у Зрењанину. У питању је донација вредна 800 хиљада динара.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија