latinica | ћирилица

АКЦИЈА "ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ" ПОВОДОМ ДАНА ШУМА

21.03.2019

Од како је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију којом је 21. март проглашен светским Даном шума, тежи се томе да се унапреди свест о значају шума за опстанак планете, природну равнотежу и живот на Земљи.

Осим што представљају станиште за многобројне биљне и животињске врсте, шуме престављају "плућа" наше планете. Данашњи дан користимо да Вас подсетимо на то да је Средњи Банат међу најслабије пошумљеним подручјима у Европи.

Годинама уназад, Зрењанински пословни круг покушава да унапреди животну средину на подручју Средњег Баната финансирањем еколошких пројеката. Ове године, у ту сврху издвојено је 360.000 динара за 12 различитих пројеката. Право на рефундацију средстава за куповину садница дрвећа, жбуња и цвећа стекли су МЗ Вељко Влаховић, ОШ "Др Бошко Вребалов", МЗ Соња Маринковић, МЗ Међа, ОШ "Вељко Ђуричин", МЗ Михајлово, Медицинска школа, ОШ "Др Ђорђе Јоановић", Музичка школа "Јосиф Маринковић", ОШ "Братство", ОСШ "9. мај" и ОШ "1. октобар".

Овом приликом, захваљујемо се свим пријављенима који из године у годину препознају значај оваквих пројеката и одазивају се у све већем броју.

Реализација акције "Да се лакше дише" у Михајлову

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија