latinica | ћирилица

ГОМЕКС ПРИЈАТЕЉ ХУМАНИТАРНОГ КОШАРКАШКОГ ТУРНИРА

01.04.2019

Пети по реду кадетски кошаркашки турнир "Petrovgrad Basketball U16 Cup" одржаће се у Кристалној дворани у Зрењанину од 05. до 07. априла. Зрењанин ће имати ту част да, поред домаћих клубова Партизана и Петровграда, угости репрензетације Израела, Македоније, Црне Горе, Румуније, Бугарске и Србије у узрасту U16. Посетиоци ће имати прилику да на делу виде будуће асове европске и светске кошарке и уједно помогну кроз хуманитарни карактер турнира.

Турнир ће бити одржан у организацији КК Петровград из Зрењанина под покровитељством Града Зрењанина. И ове године велики пријатељ турнира је компанија ГОМЕКС. Као високо друштвено одговорна компанија, Гомекс се прикључио организацији овог турнира од самог почетка препознајући вредности које он промовише као истоветне онима којима и сама компанија тежи. У претходне четири године, тих дана, Зрењанин је био центар омладинске кошарке али и град највећег срца јер су посетиоци куповином улазница на бази добровољног прилога директно помагали мисије хуманитарних удружења и фондација која у фокусу имају лечење деце. Подршка је до сада пружена Удружењу "Трансплант хероји", Фондацијама "Подржи живот" и "Заједно за живот" као и Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР.

За ову годину и пето окупљање у Зрењанину, посетиоци турнира донираће средства за хуманитарни пројекат под називом "Спортом за боље сутра". У питању је иницијатива којом је планирано побољшање услова за образовање и бављење спортом деце и омладине која су у стању социјалне потребе. Поред Града Зрењанина, уз пројекат су стале још и Јавна Установа "Спортски објекти", Спортски савез града Зрењанина, Савез за школски спорт града Зрењанина, Центар за социјални рад и Градска организација Црвеног Крста. Акцију "Спортом за боље сутра" подржали су многи клубови и организације (Џудо клуб Пролетер, Теквондо клуб Зрењанин, Зрењанински полумаратон, Кошаркашки клубови Пролетер и Петровград, Рукометни савез Србије...).

Зрењанин, као град спорта има богату спортску историју, али и традицију организовања великих међународних такмичења. Циљ овог турнира је да се омогући младим кошаркашима наше земље да размене искуства са спортистима из иностранства. Током претходна четири турнира, кроз град на Бегеју продефиловао је импозантан број младих кошаркашких нада, од којих су неки већ тада били праве звезде. Да је овај турнир прави расадник талената доказује и то да су на овом турниру играли, данас већ светски познати кошаркашки таленти, Дино Радончић и Лука Дончић.

Екипе учеснице турнира подељене су на две дивизије. Дивизију А чине национални кадетски тимови Израела, Црне Горе, Македоније и Србије, док су у Дивизији Б кадети Румуније и Бугарске али и млади кошаркаши Партизана и Петровграда.

Извор: Гомекс

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија