latinica | ћирилица

"ДАНИ ТАРАШКИХ РОДА" ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ПЕРСУ МАРКЕТА

29.06.2018

Под покровитељством ПерСу маркета, од 22. до 24. јуна. у Тарашу, одржана је јубиларна 5. по реду манифестација "Дани тарашких рода”, чији је циљ очување и задржавање рода у Тарашу, промоција сеоског туризма и предности живота на селу.

Концепт је остао исти као и претходних година, одржане су креативне и едукативне радионице, одигране СуПер представе за децу и премијерно је приказан филм о Тарашу "Под истим небом”, редитеља Срђана Ђурановића.

Свечано отварање манифестације било је у суботу 23. јуна. Током три дана трајања, ову манифестацију посетило је више од 500 људи, а у програму су највише уживала деца којима је програм био и прилагођен. Централног дана 23. јуна, поред глумачке трупе Студио Мрежа са СуПер представом “Птица (ве) селица”, у програм су учествовали КУД-ови из Елемира и Кумана који су приредили фолклорне игре. Потом је уследио концертни наступ рок бенда "Контрола звука”.

Око 50 ђака из локалне тарашке, али и елемирске и меленачке основне школе, учествовало је у песничком вишебоју. Ликовну колонију, која од ове године носи назив по светски познатој вајарки родом из Тараша – Љубици Тапавички, обогатио је 21 сликар, што је рекордан број. Етно вашар примио је 25 излагача, а вински сокак представило је 8 удружења виноградара из окружења. На креативним радионицама 24. јуна, организованим на обали Тисе током Светског дана рода, учествовало је тридесеторо деце. Том приликом одржано је кратко предавање о родама и значају овог дана за њих, а финалним фудбалским утакмицама затворен је програм овогодишње манифестације.

ИЗВОР: ПерСу

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија