latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ПОДРЖАО КАМПАЊУ СОЛИДАРНОСТИ

07.12.2011

На седници скупштине ЗРЕПОК-а која је одржана у уторак 6. децембра једногласно је усвојена одлука да се подржи кампања СОЛИДАРНОСТИ коју је иницирао Градоначелник Зрењанина под слоганом стихова нашег песника Душка Радовића: Да ли би људи могли бити бољи? Могли би, али нико неће први да почне – Буди ти тај који почиње...

 

По речима иницијатора ове кампање, жеља је да град Зрењанин заједно, добром вољом Зрењанинских компанија, малих и средњих предузећа, институција, политичких партија али и појединаца, оформи један новчани фонд који ће се уступити најугроженијима међу нама. Осим тога, овом кампањом се жели постићи и још један циљ: не само да се обезбеди новчана помоћ за угрожене већ и да се пробуди међу нама осећање солидарности које се, у тешким временима, топи и нестаје а које треба да негујемо. Помоћ која се прикупи добиће за божићне празнике породице које су корисници социјалне помоћи и који се налазе у евиденцији Центра за социјални рад Зрењанина. У нашем граду има 1800 породица које, по разним основама, добијају неку врсту социјалне помоћи и међу њима је 1500 деце до 12 година. „Идеја је да се организујемо као друштво, као град, као људи који се међусобно познају и поштују и да одвојимо онолико колико можемо и заједно створимо фонд који ће обрадовати оне који имају мање од нас“ – навео је градоначелник у јавном презентовању ове кампање и упућивању позива свима да се укључе у њу.

 

ЗРЕПОК је препознао добру намеру иницијатора и одмах одреаговао тако што су чланови ЗРЕПОК-а одлучили да подрже ову кампању донацијом од 100.000,00 динара. Осим тога, ЗРЕПОК је позвао и све остале привреднике да се прикључе овој акцији која је надасве процењена као хуман чин који је више него добродошао у овим тешким временима. Тим поводом ЗРЕПОК се обратио целокупној јавности саопштењем. Овде можете преузети цео текст саопштења за јавност.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија