latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ПОДРЖАО ОРГАНИЗАЦИЈУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „БАНАТСКИ ДАНИ ТЕКУ“

26.07.2022

Народни музеј у Зрењанину средином августа организује манифестацију под називом „Банатски дани теку“. Циљ манифестације је да се јавности представи и промовише културно наслеђе и елементи мултикултуралне средине каква је наша.

У музејском Атријуму, у оквиру три дана, учесници програма ће представити сопствено нематеријално културно наслеђе преко традиционалне извођачке уметности, затим традиционалних умећа, вештина и заната и на крају преко традиционалне банатске кухиње.

Учесници програма су већински народи који насељавају Банат - Срби, Румуни, Словаци и Мађари. Сам програм ће се одвијати од 12. до 14. августа.

ЗРЕПОК је финансијском донацијом од 40.000 динара подржао организацију ове манифестације, из разлога што изузетно поштује рад Народног музеја Зрењанин и што увиђа значај овог пројекта, који се пре свега, огледа у ширењу свести о особеностима култура које егзистирају у Банату. Сам пројекат слави аутентичности народа који насељавају наш крај, али такође шаље важну поруку о заједништву као највећем богатству локалне средине.

Уговор о донацији потписали Драган Видаковић испред ЗРЕПОК-а и Данило Радојевић у име Народног музеја Зрењанин.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија