latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ПОДРЖАО ОРГАНИЗАЦИЈУ ФЕСТИВАЛА СЛОБОДАН БУРСАЋ

27.05.2022

Чланови Зрењанинског пословног круга донели су одлуку да финансијски помогну организаторима Фестивала "Слободан Бурсаћ" са донацијом у износу од 200,000.00 динара.

Уговор о донацији у име ЗРЕПОК-а потписао је председник, Горан Ковачевић, док је испред реализатора фестивала Уговор потписао Владимир Цока Стојковић.

ЗРЕПОК сматра да је рад окупљених људи око идеје да Зрењанин промовишу као Град Хорова кроз овај Фестивал изузетан и вредан пажње и заслужује сваку подршку.

Фестивал је осмишљен као меморијални, у знак сећања на преминулог диригента Слободана Бурсаћа са којим је хор "Јосиф Маринковић" освојио све престижне награде на фестивалима у бившој Југославији, Европи и као круна свега, први пут у историји хорског певања у свету, награду "Хор света" 1987. године у Ланголену/Велика Британија/. А како су текле активности и како је покренут Фестивал можете прочитати у наставку.

2012.године, бивши чланови хора "Јосиф Маринковић" прикупили су и предали сву заоставштину хора "Народном музеју" града и све то презентовали изложбом и у исто време обележили и прославили 25. годишњицу од освајања награде "Хор света". 2013. године предајели су "Историјском архиву" архивску грађу /фотографије,новинске чланке,видео и аудио документацију у дигиталном облику, а 2014. покренули су Фестивал.

На Фестивалу наступају градски хорови али и хорови из других земаља. Посебну пажњу на фестивалу организатори посвећују дечијим хоровима као новом нараштају певача у "Граду Хорова" трудећи се на тај начин да одрже традицију.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија