latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ПОКРЕНУО ПЕТИЦИЈУ ЗА КОРЕКЦИЈУ ПРОЈЕКТА АУТОПУТА ЗРЕЊАНИН-БЕОГРАД-НОВИ САД

23.06.2021

Обавештавамо вас да је ЗРЕПОК покренуо петицију под називом Распетљајмо Аутопут на правом месту, приближимо га Граду и Зрењанинцима.

Петиција је креирана на платформи Крени-промени, на овом линку.

Видео анимација на ову тему је постављена на Facebook и на You Tube.

Петицију смо покренули јер сматрамо да је врло важно изменити пројекат Аутопута у делу који се односи на изградњу петље код Ечке.

Процене су да ће у наредних неколико година број тешких камиона из индустријских зона према петљи "Ечка" и обрнуто износити око 1000 дневно у оба смера.

Неопходно је нагласити, велики број тих камиона би морали да саобраћају 3км према југу до петље "Ечка", а онда би се враћали назад и одлазили ка Новом Саду, односно земљама Европске Уније. То се посебно односи на транспорт робе из производних погона "Линг Лонг", чији купци се махом налазе у земљама које су велики произвођачи аутомобила. У питању су земље у Централној и Западној Европи.

Ако би се усвојио наш предлог, велики број камиона не би морали да прелазе додатних 3+3км пута, што би значајно смањило саобраћајне гужве, трошкове транспорта и загађење човекове околине.

Становници јужног дела градског језгра Зрењанина били би мотивисани да својим возилима путују ка Новом Саду преко петље која би се налазила на локацији коју смо предложили. Ако би било усвојено ваше решење, морали би да прелазе 3+3км, односно 6км више. То би наше суграђане из поменутих делова града који путују ка Новом Саду усмерило да користе најзагушеније улице у граду као што су: Београдска, Николе Пашића и Булевар Милутина Миланковића, све до излаза на западној страни. То би изазвало додатне проблеме.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија