latinica | ћирилица

ЗРЕЊАНИНСКИ ПОСЛОВНИ КРУГ ПОДРЖАО ГРУПУ ГРАЂАНА „СТОП КАФИЛЕРИЈИ“

31.07.2020

Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК одлучио се да подржи групу грађана „Стоп Кафилерији“. Тим поводом је, у среду у Градској башти, одржана хитна конференција за медије на којој су говорили Будимир Јовановић председник ЗРЕПОК-а и Тијана Шијаковић чланица групе „Стоп кафилерији”.

Председник ЗРЕПОК-а Будимир Јовановић, подсетио је представнике медија на то да се ЗРЕПОК питањем кафилерије бави годинама уназад, као и да је удружење које представља одржало неколико састанака са представницима „Прекона“ током којих је обећано да ће у одговарајућу опрему бити уложено 600 хиљада евра, међутим ни после 2 године проблем није решен.

„Јуче и данас сте сведоци непријатног мириса, тачније смрада, који запљускује наш град и ми смо заиста морали да реагујемо на овакав начин. Очекујемо подршку институција, грађана и свих оних људи којима је Зрењанин у срцу и који са својим породицама желе да остану у овом граду. То неће бити могуће уколико се дозволи кафилерији да функционише на начин како то до сада ради. Спомиње се пресељење кафилерије, ми у то не верујемо, докле год не добијемо прецизне информације од надлежних служби да ће се то десити. Ми сматрамо да је једино решење затварање кафилерије, јер све друго води у оно што сви ми трпимо већ много година, а то је и даље удисање непријатних мириса“ – поручио је Будимир Јовановић у свом обраћању.

Додао је да је ЗРЕПОК спреман да и финансијски и правно помогне грађанима који су се удружили са захтевом да се коначно реши проблем у вези са зрењанинском кафилеријом.

Представници групе грађана „Стоп Кафилерији“ захвалили су се на указаној подршци и још једном позвали грађане и привредне субјекте да се прикључе у што већем броју.

„Ми смо ово покренули као грађани, комшије из истог насеља, јер једноставно нисмо могли да издржимо а Институције Града, Покрајине и Републике нису адекватно реаговале на све раније појединачне притужбе грађана. Убрзо су нам се прикључили и становници из свих других крајева града, који су директно угожени овим смрадом, али чак и они из делова који су ретко или нимало погођени овим, али нас подржали из солидарности и њима највише хвала на томе. Нама је ускраћено право на ваздух, ако кажем да свакодневно смрди, убеђена сам да ће ме 90% грађана подржати. Не желимо више да трпимо смрад и свим средствима ћемо се борити да ову причу истерамо до краја.”, рекла је Тијана Шијаковић, једна од чланица групе грађана „Стоп кафилерији“.

Група грађана „Стоп кафилерији“ најавила је потписивање петиције које ће бити организовано у више делова града као и наставак протеста сваке суботе у 19 часоава у ауто колони испред погона „Прекон“.

 

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија