latinica | ћирилица

КОМПАНИЈА МЛЕКОПРОДУКТ ПОКРОВИТЕЉ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМСКОГ ФЕСТИВАЛА

02.10.2019

Француски Институт у Београду и компанија „Млекопродукт”, као покровитељ, организују нови циклус Француског филмског каравана „Најбољи од најбољих“ и затварају стари „Доба сазревања”. Осим у Зрењанину захваљујући Француском институту и „Млекопродукту”, остварења француске кинематографије бесплатно се приказују током целе године у 40 градова у Србији.

Ово је био и повод за данашњу посету новог аташеа за културу Француског института у Србији Катрин Фодри Зрењанину. Она је истакла да се манифестација организује од 2013. године и изразила захвалност Граду Зрењанину, Културном центру и компанији „Млекопродукт” као дугогодишњим партнерима.

На почетку сваке филмске пројекције приказује се филм о историји сира „Ил де Франс“. Горан Маринковић, директор Културног центра нагласио је да ова установа настоји да однегује филмску публику управо приказивањем квалитетних остварења. На отварању у Културном центру учествовао је и Градски дечји хор, диригенткиња Сенка Милисављевић. Уједно, посетиоци су могли да пробају и сиреве из палете „Ил де Франс”.

Претходно су у градској кући помоћник градоначелника Душко Радишић и потпредседница Скупштине Љуба Травица, организовали пријем за Катрин Фодри и сараднике и представнике „Млекопродукта”, међу којима је био и Живанко Радованчев, дугогодишњи директор ове фирме.

 

Извор: Лист Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија