latinica | ћирилица

ЛИКОВНИ РАДОВИ ОСОБА СА ДАУНОВИМ СИНДРОМОМ КРАСИЋЕ БОЦЕ ДИЈАМАНТ УЉА

29.12.2020

Током своје традиције, дуге више од 80 година, Дијамант је као друштвено одговорна компанија увек била уз оне којима је помоћ најпотребнија. Овог пута, то су деца и све особе са Дауновим синдромом, које због њиховог ведрог духа, благе нарави и нарочите топлине којом зраче, зову – сунцокрети.

“Жути цвет, симбол Сунца, среће и наде, истовремено и заштитни знак компаније Дијамант, сада нас спаја у заједничкој акцији под називом „Прати сунцокрет“. Реч је о ликовном конкурсу који организујемо у жељи да негујемо осмехе особа са Дауновим синдромом и да им почетак нове године учинимо лепшим и занимљивијим”, поручују из ове зрењанинске компаније.

Своје радове на тему „Сунцокрет“ учесници могу предати својим удружењима од 28. децембра до 10. јануара. Уколико су ван удружења, радове могу послати на адресу: Дијамант ад, Темишварски друм 14, 23101 Зрењанин, уз назнаку: За ликовни конкурс „Прати сунцокрет“. Такође, обавезно је навести име и годиште аутора рада.

Пристигли радови биће приказани на заједничкој изложби након завршетка конкурса. Такође, неколико одабраних красиће у наредном периоду боце Дијамант уља. Од њихове продаје ће по један динар бити дониран Савезу удружења за помоћ особама са Дауновим синдромом у Србији.

Одабрани радови, пристигли на конкурс „Прати сунцокрет“, моћи ће да се виде и у продајним објектима широм Србије који својим потрошачима нуде Дијамант уље. Биће представљени и у средствима јавног информисања. На тај начин компанија Дијамант жели да скрене пажњу јавности на особе са Дауновим синдромом. Жели да подржи њихово укључивање у друштво и осамостаљивање.

“Прати сунцокрет јер – имамо више сличности него разлика”, поручују из зрењанинске компаније Дијамант.

Извор: Портал Зрењанински

 

Фото: Дијамант

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија