latinica | ћирилица

МЛЕКОПРОДУКТ - ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ НА САЈМУ СИРА У ФРАНЦУСКОЈ

17.06.2019

На интернационалном сајму сира „Мондиал ду фромаж“ (Mondial du Fromage), одржаном прошле недеље у Туру у Француској, оборен је Гинисов рекорд са највећим платоом сира дужине 161 метар. На њему се налазило три тоне сира из 20 различитих земаља, а једини представник Србије била је компанија „Млекопродукт”, део Групе „Savencia Fromage & Dairy”.

Представљен је полутврдим „бисер селекта” сиром од крављег млека и истоименим тврдим сиром од овчјег млека.

Око 1.000 посетилаца имало је прилику да, током три дана сајма, дегустира 952 врсте сира.

На сајму је, у сарадњи са „Интеранационалним удружењем сирара“ одржано и светско такмичење за најбољи сир. Чланица жирија, који је чинило 135 судија, била је и Бојана Момчилов из компаније „Млекопродукт“.

Током сајма одржано је и традиционлно заседање Интернационалног удружења сирара, чији је Србија члан од јануара ове године. Његов председник Ролан Бартелеми каже да је позив нашој земљи да учествује део активности удружења.

– Био сам у Србији у више наврата, пробао српске сиреве и мислим да им је место међу реномираних произвођачима које смо имали прилику да упознамо на овогодишњем сајму. Циљ је промовисање културе конзумирања сира и сирарске делатности, а ово је само једна од активности које у тој мисији примењујемо – истакао је Бартелеми.

 

 

Извор: Лист Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија