latinica | ћирилица

НА ТФ “МИХАЈЛО ПУПИН” ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАСПИСАНОГ КОНКУРСА ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ

10.05.2011

Поводом расписаног конкурса за обављање волонтерске стручне праксе у фирмама чланицама „ЗРЕПОК“-а, на ТФ „Михајло Пупин“ одржана је конференција за медије са почетком у 12 часова. Циљ ове конференције била је јавна презентација конкурса чиме би се детаљније приближио сам програм волонтирања и одговорило на питања студената у вези са евентуалним нејасноћама. Конкурс је расписан од 28. априла до 13. маја, а коначни резултати примљених студената знаће се до краја маја месеца.

 

Испред организатора и заинтересованих корисника волонтерске праксе присутнима на конференцији обратио се Драгољуб Бјелоглав, члан ИО ЗРЕПОК-а, испред градске управе Зорица Денда и испред ТФ „Михајло Пупин“, декан проф. Др. Милан Павловић.

 

 Зорица Денда, помоћник Градоначелника за образовање, културу и социјална питања, декан ТФ „Михајло Пупин“, проф. Др. Милан Павловић и члан ИО ЗРЕПОК-а, Драгољуб Бјелоглав

 

Драгољуб Бјелоглав је истакао да ће удружење “Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК” у оквиру своје пословне сарадње са Техничким факултетом „Михајло Пупин“, студентима омогућити стицање практичног знања и радног искуства кроз обављање волонтерске праксе у предузећима оснивача Удружења међу којима се налазе фирме “Импел”, “Гомекс”, “Неимар”, “Термика”, “Огрев”, “Мркшићеви салаши”, “BB trade”, “BB company” и “Валор”.

 

Такође, Бјелоглав је у свом излагању студентима представио и сам програм волонтирања и начин одабира најбољег студента коме ће припасти стипендија намењена финансирању мастер студија у 2011/2012 години. Укупан број волонтера које ће ове године ЗРЕПОК бити у прилици да прими је 11 студената.

 

Зорица Денда је поздравила идеју и пружање могућности да студенти стекну искуство радећи како у приватним фирмама тако и јавном сектору и истакла да ће градска управа примити на волонтирање 5 студената чиме ће се направити корак даље у области запошљавања.

 

Присутнима се обратио и декан факултета, проф. Др. Милан Павловић изневши став да је ово одлична прилика препознавања града у односу на друге средине који немају овакав вид пројекта у погледу помагања студената да стечено знање примене и у пракси.

 

 Заинтересовани студенти ТФ „Михајло Пупин“

 

С обзиром да су конференцији присуствовали и студенти групе текстилних усмерења за које не постоји потреба у фирмама оснивача ЗРЕПОК-а, али који су, с друге стране, изразили жељу за волонтирањем, Драгољуб Бјелоглав је обећао да ће осталим члановима предложити идеју да се оствари сарадња са фирмама које се баве одевном технологијом који би могли бити корисници волонтерског рада иако формално нису члан Удружења и омогућити волонтирање и овим профилима студената.

 

На крају, можемо закључити да је конференција добро реализована како у погледу одзива студената и новинара тако и у погледу самог излагања теме и анимирања студената од стране организатора.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија