latinica | ћирилица

ОБЕЛЕЖЕНА ДЕВЕТОГОДИШЊИЦА РАДА ЗРЕПОК-А

23.01.2019

У понедељак, 21. јануара 2019. године, „Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК“ прославио је девет година од отварања канцеларије и рада Удружења са партнерима и пријатељима организације. Традиционално, у малој сали Хотела Војводина, одржан је годишњи пријем који организује ЗРЕПОК, приликом којег је сумирана претходна година.

Непосредно по почетку пријема, присутнима је представљен нови члан Удружења - Владимир Миловић. Генерални директор компаније Дијамант приступио је ЗРЕПОК-у у децембру претходне године. Конференсије, Изабела Киш у формалном делу свечаности представила је новог, најмлађег члана ЗРЕПОК-а и истакла да је његов пријем велико постигниће од изузетног значаја за будући рад Удружења, те да ће он сигурно допринети Удружењу новим идејама и енергијом.

 

Нови члан ЗРЕПОК-а, Владимир Миловић

 

У свом обраћању присутнима, Владимир Миловић је изразио задовољство због укључења у Удружење које, према његовим речима, окупља највеће привреднике и генераторе развоја у Зрењанину и околини. Миловић сматра да компанија коју представља није до сада била у већој мери окренута локалној привреди, па укључење у ЗРЕПОК види као позитивну промену на том пољу. Знање и искуство компаније Дијамант у наредном периоду ће бити кориштено у унапређењу локалне заједнице. Упркос изазовима у 2017. години, Дијамант је у 2019. ушао као стабилна и сигурна компанија захваљујући стабилним темељима - људима из наше средине и брендовима који су синоним за квалитет.

У децембру 2018. године изабран је и нови пријатељ Удружења - звање које се додељује успешним и оствареним, истакнутим појединцима у различитим областима. "Повељу пријатељства", ове године уручена је Ђури Ђукићу.

Ђуро Ђукић већ 40 година ради као новинар и дописник дневног листа Политика. Поред извештавања о актуелним темама, нови пријатељ Удружења препознатљив је по писању о занемареним политичким и друштвеним темама, али и најлепшим репортажама о равници, историји региона, нези заборављених вредности. "Повељу пријатељства" Ђури Ђукићу уручио је члан ЗРЕПОК-а Жељко Исаков, након чега се нови пријатељ Удружења обратио присутнима.

 

Члан ЗРЕПОК-а Жељко Исаков и нови пријатељ Ђуро Ђукић

 

Овом приликом, Ђуро Ђукић је истакао да у српском језику не постоји боља реч од пријатељства. Констатовао је да нам у времену у којем живимо ова реч често недостаје, бива замењено непријатељством, уместо да пријатељство негујемо и афирмишемо. Ђукић је, управо из тог разлога, овом приликом поздравио удруживање привредника и пожелео ЗРЕПОК-у много успеха и у наредном периоду.

У формалном делу, присутнима се обратио и Председник Зрењанинског пословног круга - Драгољуб Бјелоглав. Он је сумирако активности ЗРЕПОК-а у 2018. години, осврћући се на пројекте "Да се лакше дише" и "Летња стручна пракса". 2018. година остаће упамћена као још једна година учења и напредовања, како за саме чланове ЗРЕПОК-а, тако и за запослене у фирмама чланицама. У претходној години ЗРЕПОК је, заједно са Унијом послодаваца Зрењанина, започео сарадњу са Високом техничком школом струковних студија. За ђаке ове високошколске институције ЗРЕПОК ће, у наредним годинама, обезбедити праксу у фирмама чланицама. Бјелоглав подсећа и на формирање Пословног савета у којем учествују и два члана ЗРЕПОК-а, покретање иницијативе за смањење такси за платни промет преко платних картица, подршци пруженој организацији сајма привреде ЗРБИЗНЕТ, оснивање ИКТ кластера и ангажман ЗРЕПОК-а у тој организацији. Бјелоглав се осврнуо и на укључивање Жељка Исакова у Удружење, који је својим ангажовањем и енергијом дао допринос решавању проблема Кафилерије.

У наредном периоду, приоритетна активност Удружења је сваки вид ангажовања у области образовања. Жеља ЗРЕПОК-а је, да се Зрењанин у наредном периоду афирмише као регионални центар у области образовања, обзиром на капацитете попут Техничког факултета "Михајло Пупин" и Високе техничке школе.

Захваљујемо се још једном свима који су присуствовали коктелу и који прате и подржавају рад Зрењанинског пословног круга.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија