latinica | ћирилица

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О Е-ПОСЛОВАЊУ

17.11.2016

У организацији компаније Гомекс и уз подршку Зрењанинског пословног круга „ЗРЕПОК“, Уније послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина, НАЛЕД-а и Града Зрењанина, у четвртак, 17. новембра одржана је конференција о електронском пословању, е-управи и ЕДИ стандардима.

Отварајући конференцију, директор за финансијске и опште послове из Гомекса Драган Ранисављевић, истакао је да компанија Гомекс већ пет година инвестира у информационе технологије. Он је додао да нас чињеница да живимо у електронском окружењу наводи на констатацију да ћемо пре или касније сви електронски пословати.

Говорници на конференцији – с лева на десно : Марко Класек, Драган Ранисављевић, Душко Радишић и Александар Благојевић

Словеначка фирма "Пантеон гроуп", која је подржала данашњу конференцију, послује на тржишту Србије од 2008. године. Марко Класек, сувласник фирме "Пантеон гроуп" обавестио је учеснике конференције да је Словенија увела електронско пословање пре 15 година. "Електронско пословање смањује трошкове, доноси уштеде и смањује грешке. Овде смо да пренесемо искуства, јер добро је кад не мора да се креће испочетка, него се само примењује добра пракса" - напоменуо је Класек.

На конференици присутнима се обратио и Душко Радишић, помоћник Градоначелника Зрењанина, који је причао о е-сервисима које пружа Град Зрењанин, док се Александар Благојевић, члан Савеза за е-управу Налед-а, осврнуо на законску регулативу и новине које доноси Закон о Е-пословању и Закон о Е-управи.

У припреми су два нова закона - о електронском документу и потпису и електронској управи и то је велики замајац који ће дати Влада Србије у електронском пословању. Зато је ова конференција од великог значаја, закључили су учесници по завршетку окупљања.

 

Погледајте прилог са конференције:

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија