latinica | ћирилица

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА 10. ЦИКЛУСА ПРОЈЕКТА ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА

19.05.2022

Јуче је, на Техничком факултету „Михајло Пупин“ одржана промоција десетог циклуса пројекта Летња стручна пракса, које Зрењанински пословни круг спроводи у сарадњи са Унијом послодаваца Србије – послодавцима Зрењанина, а уз подршку Управе града.

Заинтересованим студентима обратили су се деканка Факултета проф. др Драгица Радосав, представник ЗРЕПОК-а Драгољуб Бјелоглав, координаторка пројекта испред Факултета, проф. др Драгана Глушац и координаторка испред ЗРЕПОК-а и Уније послодаваца Изабела Балинт.

Скуп је отворила деканка Драгица Радосав, истичући задовољство због интересовања студената за овај пројекат.

„Упркос интересовању других компанија за студенте Техничког факултета, као и чињеници да готово свакодневно организуејмо презентације различитих програма и компанија, радује ме што за Летњу стручну праксу влада оволико интересовање. Овај пројекат изнедрио је велики број квалитетних студентских радова. Такође, велики број студената запослио се у компанијама у којима су били ангажовани на пракси“ навела је деканка.

Испред Зрењанинског пословног круга, студентима се обратио Драгољуб Бјелоглав, наводећи да је концепт Летње стручне праксе модификован у односу на претходне године.

„За разлику од претходних година, у овом циклусу такмичиће се тимови сачињени од три студента који не морају бити са истих смерова. Циљ новог концепта јесте да ставимо у фокус тимски рад, као и да студентима максимално приближимо будуће радно окружење“ рекао је Драгољуб Бјелоглав у свом обраћању.

Студентима је предочио календар активности који ће бити јавно објављен, а навео је и да су повећани наградни фондови за учеснике.

„Поред тога што Град сваке године издваја по 30.000 динара за сваког учесника праксе, ЗРЕПОК од ове године повећава наградни фонд, па ће чланови првопласираног тима добити још 150.000 као награду за свој пласман. Другопласирани тим добија 60.000 динара, а тим који заузме треће место 30.000 динара“ – додао је Бјелоглав.

Координаторке пројекта навеле су да ће и ове године за студенте бити организоване радионице за писање пословне биографије, као и радионице које ће им помоћи да савладају друге пословне вештине.

Учесници ранијих циклуса Летње стручне праксе, Александра Савић и Немања Билинац, сложили су се да је овај пројекат добра почетна тачка за запошљавање и даљи каријерни развој студената. Наводе, такође, да нови концепт праксе, који подразумева колективни рад, сматрају још кориснијим за развој меких вештина учесника.

Званичан јавни позив за учеснике праксе биће расписан у наредном периоду. За више информација пратите саjт ЗРЕПОК-а.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија