latinica | ћирилица

ОДРЖАН РАДНИ ДОРУЧАК СА НОВИНАРИМА

25.04.2023

Изградња ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад највећи је инфраструктурни пројекат у овој средини и не смемо дозволити да се одустане од те инвестиције, речено је на данашњем радном доручку.

Председник „Зрењанинског пословног круга“ Горан Ковачевић је  на радном доручку са представницима медија указао и на дугогодишњи проблем са водом за пиће у Зрењанину, који још увек није решен.

Власник компаније „УМ-ИНГ“ Борислав Умићевић је говорио о изгледу Зрењанина, поредећи га са осталим европским градовима. Он је истакао проблем који Зрењанин има са фасадама.

На састанку са новинарима било је речи и о паду броја становника у граду Зрењанину са околним селима, али и у целом средњем Банату. То се одразило и на одлив стручног кадра.

Нето добит мања, број радника већи

Сумирани су и пословни резултати чланица ЗРЕПОК групације за прошлу годину. Пословни приход је износио 76,3 милијарде динара, што је 17,6 одсто више у односу на 2021. годину. Нето добит је, с друге стране, била 3,37 милијарди динара, односно 7,56 одсто мање него у годину дана раније. Број запослених у фирмама чланицама „Зрењанинског пословног круга“ је порастао на 5.881, што је 6,25 одсто више у односу на 2021.


– Озбиљан проблем је мањак домаћих инвестиција. Ниједна земља у свету се није развила само на бази страних инвестиција – нагласио је Горан Ковачевић и додао да зрењанинске привреднике брину и инфлација и пад куповне моћи становништва.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија