latinica | ћирилица

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА ЗРЕЊАНИНА, КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА РАЗВОЈ НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА И ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНА ЧОКА, ЖИТИШТЕ И ПЛАНДИШТЕ

09.11.2012

У петак 09.11.2012. године са почетком од 10 часова у Градској кући одржан је радни састанак испред Канцеларије за развој недовољно развијених општина. Састанак је организовао Градоначелника мр Иван Бошњак, а састанку су присуствовали представници општина Чока, Житиште, Пландиште, Канцеларије за развој недовољно развијених општина, Мирјана Баста Бакош, директорка Пореске управе - филијале у Зрењанину, представник ЈП „Пошта Србије“ директор Радне јединице у Зрењанину, Тибор Хесењи и представници „Зрењанинског пословног круга“ Драган Видаковић и Горан Ковачевић.

 

 

Момир Митић, испред Канцеларије за развој недовољно развијених општина је представио пројекат који спроводи Министарство без портфеља, са циљем да се помогне оним општинама који су недовољно развијени. Представници општина Житиште, Пландиште и Чока су упознали присутне са највећим проблемима са којима се они суочавају у свакодневном раду. Представници општине Пландиште су издвојили као проблем непостојање АДСЛ-а у насељеним местима, док су представници општине Житиште као проблем издвојили превисоке цене Поштанских услуга.

 

Момир Митић и Тибор Хесењи су потврдили да ће упутити захтев надлежним органима да се изађе у сусрет овим захтевима и да се изнађе решење које ће бити прихватљиво и за једну и за другу страну.

 

Драган Видаковић и Горан Ковачевић су присутне упознали са проблемом високе провизије на поштама приликом уплате пазара. Видаковић је предложио да се укине провизија за уплату пазара у недовољно развијеним општинама, и да се на тај начин помогне предузетницима и привредницима и додао да је мишљења да ЈП „Пошта Србије“ као јавно предузеће који служи грађанима може да поднесе овај терет.

 

Горан Ковачевић је овом приликом истакао да су чести нестанци електричне енергије у насељеним местима огроман проблем како за привреднике и предузетнике тако и за локално становништво и упутио захтев да се изнађе неко решење за овај проблем.

На састанку је било речи и о неправилностима приликом издавања државног земљишта у закуп. Сви присутни су потврдили да се и даље пољопривредници суочавају са огромним проблемима приликом узимања државне земље у закуп и да су и даље присутни фиктивни закупци.

 

 

Састанком је модерирао Градоначелник Зрењанина мр Иван Бошњак и на крају је потврдио да ће Град Зрењанин и убудуће периодично организовати овакве скупове које су значајне и од користи за неразвијене општине у региону Баната. На овај начин ће град Зрењанин помагати неразвијене општине, а уз помоћ ових активности ће Зрењанин додатно ојачати своју централну позицију у региону – рекао је Градоначелник.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија