latinica | ћирилица

ОТВОРЕНА ШЕСТА СЛИКАРСКА КОЛИКОНИЈА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ КОМПАНИЈЕ УМ - ИНГ

10.10.2019

Јуче је са радом почела 6. сликарска колонија која ради под покровитељством зрењанинске компаније УМ ИНГ и њеног власника и директора Борислава Умићевића.

Три наредна дана у пословном простору УМ ИНГ-а сликаће Виорел Флора, Александар Качар, Марјан Барош, Јавор Рашајски, сликар из Вршца и једини који није из Зрењанина, Маја Јурић, Бранко Ђукић, Рудолф Бркић и Драган Хајровић.

 

  • Ово је шести пут да се под нашим покровитељством организује сликарска колонија. За нашу фирму и мене лично то је велико задовољство и част, истакао је на отварању колоније Борислав Умићевић, директор и власник УМ ИНГ-а. И ове године сликари ће своја дела која настану у колонији овде и оставити. У јануару ћемо од слика насталих у колонији организовати изложбу и аукцијску продају а оствареним приходом помоћи неком коме је у том тренутку помоћ најпотребнија, истакао је Умићевић и подсетио да је прошле године од аукцијске продаје слика насталих у колонији купљен важан апарат за одељење неонатологије у зрењанинској болници.

 

Колико зрењанинским сликарима значе учешће у колонији УМ ИНГ-а говорио је сликар Виорел Флора.

 

  • Велика је ствар што нас Борислав Умићевић окупља на овај начин. Учесници су сваке године реномирани уметници али критеријум за учешће је да буду, пре свега, добри људи. Данас кад су паре дошле у руке људи од којих многи не цене уметност, ово што ради Бора Умићевић је јако велико и значајно, истакао је Флора.

 

Теме нема, сликари имају слободу да бирају којом техником ће радити и шта ће сликати.

 

  • Толико су ово добри људи и добри сликари да се за три дана дружења и рада, добије нека посебна заједничка енергија. Посебно смо инспирисани чињеницом да ће оно што насликамо бити продато на аукцији а да ће приход завршити на најбољем месту, рекао је Флора.

 

 

Извор: Виртуелни инкубатор

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија