latinica | ћирилица

ПЕРСУ ОДВАЈА ДИНАР ОД СВАКОГ РАЧУНА И ПОМАЖЕ ПОРОДИЦАМА ДА ДОБИЈУ ОГРЕВ ЗА ЗИМУ

28.09.2020

Сваке године у октобру породице се пуном паром припремају за предстојеће хладне дане: спрема се зимница, кувају пекмези, купује топлија одећа, врше последње поправке кровова и дрвенарије, огрев слаже у подрум…

Нажалост, има људи које многе од ових ствари себи једноставно не могу да приуште. То су пре свега вишечлане породице, чија примања захтевају много одрицања, а једна од првих ставки на којој се штеди јесте – огрев.

Свесни овог проблема, ПерСу маркети већ шесту годину заредом, заједно са својим партнерима, организују традиционалну хуманитарну акцију “Топли динар”.

Иначе, ове зиме потреба за помоћи ће бити израженија него икада пре, посебно у оним домаћинствима у којима има доста ђака, који ће због актуелних мера добар део наставе морати да прате од куће.

А како хватати белешке, радити тестове, писати домаће задатке ако седите у леденој просторији?

Свесни тога колико је важно да буду уз наше суграђане, и помогну им кад је најтеже, ПерСу маркети одвајају свој новац и донирају по 1 динар од сваког рачуна.

Тако да, што ми, потрошачи направимо већи број куповина, то ћемо додатно помоћи да ПерСу маркети сакупе још више новца за “Топли динар”.

Најлепше од свега је то што у овој акцији учествује свако од нас купаца, а да тога не мора ни да буде свестан. И то тако што ће у периоду од 1. до 31. октобра обавити куповину у овом војвођанском ланцу маркета.

Шта год да купимо, колики год да је износ на рачуну, од баш сваке наше куповине ПерСу ће се одрећи по једног динара зараде, који ће завршити у правим рукама.

Овај трговински ланац ће сакупљени новац уложити за набавку огрева за 100 најугроженијих многочланих породица у свом комшилуку.

Социјално најугроженијим породицама, чије спискове ће проследити центри за социјални рад из свих општина, огрев ће стићи на прагове њихових домова управо онда када им буде најпотребнији – током месеца новембра.

Ова акција одржава се већ шесту годину у свим оним местима широм Војводине у којима ПерСу послује, тако да ће, закључно са овом јесени, огревом бити опскрбљено укупно 600 многочланих породица.

Погледајте како је подела огрева изгледала прошле године.

Извор: Блиц

 

Фото: ПерСу Маркети

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија