latinica | ћирилица

ПОТПИСАН УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ НАЈБОЉЕГ СТУДЕНТА „ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ 2012“

30.10.2012

Након завршене „Летње стручне праксе 2012“, оцене пројектних радова и избора најбољег студента, у просторијама „Зрењанинског пословног круга“ уприличено је свечано потписивање Уговора о стипендирању са студенткињом Јованом Пећанац.

 

Првопласирана Јована Пећанац, студенкиња ТФ „Михајло Пупин“ је ауторка најбољег пројектног рада и по оцени жирија је најуспешније испунила свој пројектни задатак. Удружење „Зрењанински пословни круг“ је Јовану Пећанац наградило стипендијом која је намењена за финансирање мастер студија у школској 2012/2013 години у укупном годишњем износу од 120.000 динара која ће се исплатити у 12 једнаких месечних рата.

 

Јована Пећанац потписује Уговор о стипендирању

 

У име „ЗРЕПОК“-а Уговор о стипендирању је потписао председник Удружења, Драган Видаковић а пристуни су били и представници факултета декан проф. др Милан Павловић, продекан за наставу проф. др Драгана Глушац као и чланови Извршног одбора „ЗРЕПОК“-а Будимир Јовановић и Драгољуб Бјелоглав.

 

Јовани Пећанац је уручен и Сертификат за обављену стручну праксу у предузећима пословног круга „ЗРЕПОК“, који ће јој сигурно помоћи приликом тражења посла.

 

 

Jована Пећанац је изјавила да јој ова награда много значи јер ће јој олакшати школовање, а посебно је задовољна због драгоценог искуства стеченог у току обављања стручне праксе у „Керамици Јовановић“. Она се посебно захвалила запосленима и власнику „Керамике Јовановић“ који су је изузетно лепо прихватили и без чије помоћи сигурно не би успела да на тако добар начин испуни задатак.

 

Драган Видаковић, председник „Зрењанинског пословног круга“ је нагласио да је изузетно задовољан што је и ове године реализован пројекат „Летња стручна пракса 2012“ и потврдио да ће се овај пројекат сигурно наставити и у будућности. Он је новинарима изјавио да је изузетно поносан на то да је „ЗРЕПОК“ и ове године потписао Уговор о стипендирању са једном студенткињом и похвалио сарадњу која је успостављена пре три године са Техничким факултетом „Михајло Пупин“ и истакао да је циљ те сарадње, подизање нивоа свести код младих о значају додатног усавршавања и стицања нових знања. Видаковић је овом приликом позвао и друге компаније да подрже младе студенте и да се покажу друштвено одговорним и свесним да је неопходно да улажу у младе људе, да пружају подршку и могућност младима да се афирмишу у овој средини.

 

Председник „ЗРЕПОК“-а је истакао да Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину има изузетно квалитетне студенте, а у то су се чланови Удружења уверили током реализације пројекта „Летња стручна пракса“. Он је нагласио да су пројектни задаци веома корисни и за чланице „ЗРЕПОК“-а у којима су студенти обављали стручну праксу, а да ће „ЗРЕПОК“ настојати да посебно обраћа пажњу на развој студената који учествују у пројекту те да ће најбољим студентима анастојати да пружи перспективност запослења у нашем граду. Он је подсетио на то дај је управо на овај начин запослен прошле године Милан Милићев у комапнији „Керамика Јовановић“, а ове године је запослена Млађана Асими у предузећу „Неимар“.

 

 с лева на десно – проф. др Драгана Глушац, декан проф. др Милан Павловић, Јована Пећанац, председник „ЗРЕПОК“-а Драган Видаковић


Декан факултета проф. др Милан Павловић је такође изразио задовољство што је и ове године реализован пројекат „Летња стручна пракса“, захвалио се „ЗРЕПОК“-у на указаном поверењу и на одличној сарадњи и изразио жељу да у предстојећим годинама буде још више запослених свршених студената са ТФ „Михајло Пупин“ у фирмама чланицама „ЗРЕПОК“-а.

 

с лева на десно – Душко Радишић, сарадник Градоначелника, Драган Видаковић,председник ЗРЕПОК-а, мр Иван Бошњак, градоначелник, Будимир Јовановић, члан ИО ЗРЕПОК-а, првонаграђена студенткиња Јована Пећанац, проф. др Милан Павловић, декан факултета, проф. др Драгана Глушац, продекан за наставу, Драгољуб Бјелоглав, члан ИО ЗРЕПОК-а

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија