latinica | ћирилица

ПОТПИСАН УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ СА ПОБЕДНИКОМ „ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ 2018“

20.11.2018

Након завршене „Летње стручне праксе 2018“, оцене пројектних радова и избора најбољег студента, у просторијама „Зрењанинског пословног круга“ уприличено је свечано потписивање Уговора са новим стипендистом Удружења.

Нови стипендиста Удружења је Стефан Ходоба, студент који је праксу обављао у компанији „Неимар“, бавио се решавањем проблема млевења, транспорта и складиштења сушеног шкарта опеке. Стефан Ходоба је млади иноватор, студент машинског инжењерства који за одбрану пројектног рада направио и макету пројектованог систем.

Стефан Ходоба је за свој пројектни задатак изјавио:
Препознавање проблема и идетификација потенцијалних места отказа није једноставан задатак и по свом значају идентичан је са технолошким иновацијама. Циљ мог пројекта био је : да се избегне употреба креча као састојка који утиче на смањење влажности земље и тотално искориштење шкарта, опекарских производа, насталог у сушари. Уједно, је истакао задовољство што је имао велику подршку од фирме у којој је обављао праксу и што је освојио прво место у оквиру овог пројекта, чији су бенефити веома подстицајни за студенте.

Драгољуб Бјелоглав је приликом потписивања уговора са победником осмог циклуса пројекта „Летња стручна пракса“ истакао важност овог пројекта кроз пример да је Неимар фирма која од почетка прима студенте на праксу, и да је конкретно у Стефановој ситуацији његов ментор такође био учесник Летње стручне праксе, док је актуелна директорка Неимара, Млађа Асими била полазник ЗРЕПОК-ове праксе 2014. године

Удружење „Зрењанински пословни круг“ је Стефана наградило стипендијом у укупном годишњем износу од 120,000.00 динара које ће се исплатити у 10 једнаких месечних рата, док ће Факултет обезбедити бесплатне мастер студије.

Приликом потписивања Уговора о стипендирању, студент је рекао да му ова награда много значи, али и само искуство стечено радом у компанији „Неимар“.

Осим победника и други студенти истичу колико им је значило овакво искуство. Део њих је и након завршетка овог пројекта, ангажовано хонорарно у фирмама у којима су радили праксу, а има и оних којима је овај пројекат обезбедио сталан радни однос.

Чланови ЗРЕПОК-а су изузетно задовољни што је и ове године реализован пројекат „Летња стручна пракса“ и нагласили су да је изузетно значајно то што се пројекат проширује и на фирме које нису у саставу „ЗРЕПОК-а“, конкретно, пројекту су се придружиле компаније чланице удружења „Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина“.

На данашњем догађају су носиоци пројекта „Летње стручне праксе“, „ЗРЕПОК“ и Технички факултет потврдили да ће се овај пројекат сигурно наставити и у будућности.

 

Драгица Радосав, деканица Техничког факултета „Михајло Пупин, “Драгољуб Бјелоглав, председник „ЗРЕПОК“-а, у средини Стефан Ходоба, победник Летње стручне праксе 2018

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија