latinica | ћирилица

ПО ЧЕТВРТИ ПУТ „ЗРЕПОК“ ОРГАНИЗОВАО АКЦИЈУ „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“

20.03.2013

Поводом Светског дана шума, 21. Марта, чланови „Зрењанинског пословног круга“ су на састанку Скупштине Удружења одржане 5. Фебруара 2013. године донели одлуку да и ове године организују акцију „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ и у оквиру те акције доделе, у виду донације, саднице дрвећа граду Зрењанину и средњебанатским општинама Сечањ, Нови Бечеј, Нова Црња и Житиште.


У среду, 20. марта 2013. године, члан Извршног одбора „Зрењананинског пословног круга-ЗРЕПОК“, Стева Кочалка jе, у Српском Итебеју уручио, донацију Удружења намењену општини Житиште. Саднице пирамидалног храста, које су посађене у улици Милоша Црњанског, примио је Велемир Петровић, председник месне заједнице Српски Итебеј.
Стева Кочалка је упознао мештане Српског Итебеја са основним циљевима акције „Да се лакше дише“ и рекао да му је посебно драго што се ова акција спроводи на територији те месне заједнице из тог разлога што је Војислав Мркшић, члан „ЗРЕПОК“-а из Српског Итебеја. Велемир Петровић, председник савета месне заједнице Српски Итебеј се захвалио удружењу „ЗРЕПОК“ на донираним садницама као и мештанима села који су помогли да пирамидални храст краси њихову главну улицу.

 

Симболичним засађивањем једне саднице пирамидалног храста у Српском Итебеју обележена је овогодишња акција „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ у општини Житиште.

 

Посађене саднице пирамидалног храста у улици Милоша Црњанског у Српском Итебеју

 

Подсећамо, да су циљеви ове акције:
1. указивање на проблем мале пошумљености територије средњебанатског округа и града Зрењанина и ширење свести у јавности о значају решавања овог проблема;
2. конкретном акцијом и личним примером подстицање других организација и појединаца на сличне акције које ће бити усмерене на умањење или превазилажење овог проблема;
3. директан допринос повећању пошумљености које ће у крајњој линији резултирати чистијом и здравијом животном средином у којој живимо и радимо;
4. промоција “Зрењанинског пословног круга” као удружења друштвено одговорних компанија које имају свест о потреби властитог ангажовања на унапређењу услова живота и рада у средини у којој послујуСкупштина Удружења је за овогодишњу акцију усвојила буџет и обезбедила средства у укупном износу од 180 000 динара. На састанку Извршног одбора чланови „ЗРЕПОК“-а су се договорили да се општинама Сечањ, Нови Бечеј, Нова Црња и Житиште доделе саднице сходно њиховима потребама и жељама у укупном износу од 120.000,00 динара.


Истог дана у Новом Бечеју су поред Тиског кеја посађене дониране саднице Јове, а општини Нова Црња су уручене саднице Липе, док су становници општине Сечањ ове године изразили жељу за садницама Јасена.


Акција садње ће се спровести и у Зрењанину у сарадњи са „Комисијом за сечу, орезивање и уређење јавних зелених површина“ почетком априла месеца у дворишту вртића „Биберче“ на Зеленом пољу.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија