latinica | ћирилица

ПРЕДСЕДНИК ЗРЕПОК-А БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ УЧЕСНИК ТРИБИНЕ "ЗРЕЊАНИН ГРАД ИНВЕСТИЦИЈА?"

17.06.2021

“Зрењанин град инвестиција?” назив је трибине која је одржана у Културном центру Зрењанина. На веома посећеној трибини говорили су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, председник Уније послодаваца Србије – послодавци Зрењанина Горан Нешић, председник удружења “Зрењанински пословни круг” и директор и власник компаније “Керамика Јовановић” Будимир Јовановић, као и директорка предузећа “Mehler protective” Даринка Радић.

Саша Сантовац је овом приликом констатовао да се Зрењанин све чешће налази на мапи домаћих и страних инвеститора. Он је нагласио да ће, баш због тога, овај град у наредном периоду изгледати потпуно другачије него што то данас изгледа.

– У овом тренутку смо близу завршетка трећег крака обилазнице, након чега започиње и изградња четвртог крака. Ускоро нас очекује и почетак изградње ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад – истакао је Сантовац.

Заменик градоначелника је подсетио и да се шире зрењанинске индустријске зоне и да се инвеститори константно распитују о слободном грађевинском земљишту.

– Такође, свакодневно имамо упите и захтеве за нове локацијске грађевинске дозволе за стамбену изградњу. То је најбољи показатељ да Зрењанин јесте и да ће бити град инвестиција – закључио је Сантовац.

 

Због нових инвестиција потребна добра комуникација између привреде и политике

Један од водећих зрењанинских привредника Будимир Јовановић казао је да се нада да ће инвестиције, о којима је било речи на овој трибини, бити довољне да младе мотивишу да се након студија врате у Зрењанин. Он је објаснио да млади и образовани стручњаци остају у већим срединама које им нуде више прилика за посао у струци, али и веће зараде. Овом приликом, Јовановић је истакао и да мора да постоји добра комуникација између привреде и политике.

Говорио је и о примедби коју је „Зрењанински пословни круг“ упутио на Нацрт просторног плана подручја посебне намене коридора ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Подсетимо, ЗРЕПОК сматра да треба размотрити могућност да се петља “Ечка” помери за око три километра ближе Зрењанину. Тиме би била лоцирана непосредно уз индустријску зону “Југоисток”, односно што ближе будућем фабричком комплексу “Линглонг”. За сада нема информација да ли је и прихваћен предлог зрењанинских привредника, окупљених у овом пословном удружењу.

Председник Уније послодаваца Србије – послодавци Зрењанина Горан Нешић је говорио о утицају пандемије коронавируса на овдашњу привреду. Нешић је додао да је тренутно непознаница колико ће фирмама бити потребно да се опораве од ове кризе.

– Привреда полако почиње да оживљава, али ће ипак бити неопходна адекватна финансијска помоћ. Колике су последице свега што нас је задесило, тек ће се процењивати и мерити. На то питање у овом тренутку нико не може да одговори, јер смо се сви сусрели са нечим потпуно новим – рекао је Нешић.

Извор: Зрењанински

Фото: Зрењанински

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија