latinica | ћирилица

ПРЕДСЕДНИК ЗРЕПОК-А ДРАГОЉУБ БЈЕЛОГЛАВ НА ЧЕЛУ ВАТЕРПОЛО КЛУБА ПРОЛЕТЕР

19.03.2019

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, посетио је Градски базен и разговарао с новим руководством Ватерполо клуба “Пролетер”. Том приликом даровао је клуб новим комплетима баде-мантила и пешкира, обишао клупске просторије и упознао се с плановима и жељама представника клуба, на чијем је челу однедавно Драгољуб Бјелоглав, познати овдашњи привредник, власник трговинског ланца “ПерСу маркети”. Градоначелник је истакао подршку града новом руководству и подржао њихове напоре да у најтрофејнијем српском спорту поново буде заступљена сениорска екипа зрењанинског клуба.

С градоначелником су у посети били и помоћници Драган Ћапин и Симо Салапура, који се обратио представницима медија и подсетио на добру сарадњу Града Зрењанина и националних спортских савеза, међу којима је и Ватерполо савез Србије.
“Захваљујући тој сарадњи били смо организатори неколико утакмица државне репрезентације, као и финалног турнира Купа Србије, крајем прошле године. Наравно, резултати такве сарадње треба да се пренесу и рефлектују и на локалне клубове и спортске организације, у овом случају на ватерполо клуб “Пролетер”. Жеља нам је да, у сарадњи с Ватерполо савезом Србије, овде ватерполо подигнемо на виши организациони ниво. Захваљујем се и новој управи, која је стигла из области привреде и има тај предузетнички дух који је неопходно унети у сферу спорта, у ватерполо клуб, са жељом да, уз помоћ града и добре услове које имамо овде, на базену, стигнемо до највишег ранга такмичења, а пре свега, да омасовимо ватерполо спорт у нашем граду”, поручио је помоћник градоначелника задужен за област спорта, омладине и туризма Симо Салапура.

Председник ВК “Пролетер” Драгољуб Бјелоглав навео је да у клубу тренутно тренира око 70 дечака, те да је нова управа, оформљена у новембру прошле године, зацртала амбициозне планове.
“Клуб се није такмичио у сениорској конкуренцији и планирамо да ове године кренемо у такмичење, прво у Другој лиги, надамо се у зимској сезони да играмо и I-б лигу, а након тога жеља нам је да уђемо и у I-а лигу. План је доста амбициозан, али смо за њега добили и подршку града и надам се да ћемо оформити добар стручни штаб који ће моћи да одговори на овај изазов”, казао је Бјелоглав и додао да се он лично прихватио функције са жељом да допринесе развоју ватерполо спорта у граду и нада се да ће му дугогодишње искуство у вези са менаџерским пословима помоћи у томе.

Још је рекао и да су велики ватерполо догађаји одржани у нашем граду допринели популаризацији тог спорта.
“Након фајнал-фора Купа Србије већ су се појавила деца са жељом да се учлане у клуб и тај број људи који сада тренирају расте из месеца у месец. Без популаризације и видљивости нашег рада не можемо ни очекивати да се тај спорт омасови, а ако будемо имали добру базу млађих генерација, имаћемо и квалитетну сениорску екипу”, закључио је председник ВК “Пролетер” Драгољуб Бјелоглав.

Ватерполо клуб “Пролетер” упутио је и позив новим члановима, дечацима и девојчицама рођеним 2007. године и млађим, у школу ватерпола. Упис се врши сваког радног дана од 20.30 часова у просторијама клуба на Градском базену, а информације се могу добити и на телефоне 060-051-4250 (Бојан) и 064-231-7951 (Ласло).

Извор: Град Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија