latinica | ћирилица

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИДЕЈЕ ОРГАНИЗОВАЊА ИНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ

30.10.2012

Представници маркетиншке агенције „Creative Media Art “ из Београда су се обратили „ЗРЕПОК“-у са предлогом да подржи и помогне реализацију Интернет конференције у Зрењанину која је планирана за март 2013. године. ИО ЗРЕПОК-а је оценио идеју вредном пажње и позвао предлагача да члановима ЗРЕПОК-а елаборира идеју. Тим поводом, на састанку у ЗРЕПОК-у су се окупили и представници града на челу са градоначелником Иваном Бошњаком и највиши представници факултета „Михајло Пупин“ на челу са деканом, професором др. Миланом Павловићем.

 

На састанку у просторијама Удружења представници агенције „Creative Media Art“, Владимир Ковач и Рената Давидовић су члановима „Зрењанинског пословног круга“, ИТ стручњацима из предузећа „ЗРЕПОК“-а, представницима ТФ „Михајло Пупин“, представницима Града Зрењанина и интернет портала „I love Zrenjanin“,

 

 с лева на десно - Владимир Ковач и Рената Давидовић из „Creative Media Art“ и Ђорђе Грујић, креатор сајта „I love Zrenjanin“

 

укратко представили агенцију „Creative Media Art“ и презентовали пројекат. Они су истакли да је Зрењанин одабран из разлога што су убеђени да у овом граду постоје капацитети за овакву једну манифестацију, која би временом могла да постане и традиција. Они су рекли да су резултати и награде које освајају студенти ТФ „Михајло Пупин“ на светским и државним такмичењима прави доказ да у Зрењанину живе и школују се врхунски млади стручњаци из области ИТ технологије. Владимир Ковач, Извршни директор „Creative Media Art“, који је пореклом из Зрењанина, је додао да је упознат са тим да у Зрењанину један број привредника и предузетника окупљених у „ЗРЕПОК“-у пркоси привредној рецесији и годинама уназад бележи константан раст, и сматра да ће ова конференција помоћи управо тим предузећима да буду још успешнији, предузетницима и малим и средњим предузећима да науче како да представе и развијају своје пословање на интернету а за ИТ стручњаке и друге заинтересоване ће ово бити одлична прилика за усавршавање и размену искустава.

 

Према њиховим речима, ова конференција ће окупити професионалце, стручњаке информационих технологија не само из Србије већ и из околних земаља који годинама послују и живе од Интернета, имаће прилику да се представе и млади веб предузетници са позитивним примерима Интернет пословања, као и професори са Техничког факултета „Михајло Пупин“ заједно са студентима, а исто тако и млади људи са предузетничким духом. Према речима Владимира Ковача ова конференција би покренула више Интернет пројеката на територији града Зрењанина и шире са циљем смањења стопе незапослености.

 

Владимир Ковач је рекао присутнима да је већ постигнут договор да медијски спонзор ове манифестације буде медијска кућа “RINGIER” а у току су преговори и са осталим медијским кућама, а од имена предавача који ће учествовати на овој конференцији издвојио је Милоја Секулића, еминентног стручњака из области Информационих технологија и уједно најавио да су у току преговори са компанијом “GOOGLE” и да се очекује и присуство представника те компаније.

 

У вези буџета пројекта Владимир Ковач је информисао присутне да је предвиђен иницијални буџет за организовање тродневне Интернет конференције у износу од 20 хиљада Еура, и да су они спремни да учествују у покривању дела трошкова са 50 % а „ЗРЕПОК“-у и Граду Зрењанину је понуђено да учествују са по 25%.

 

с лева на десно – Драган Видаковић, председник ЗРЕПОК-а, Градоначелник мр Иван Бошњак и Будимир Јовановић, члан ИО ЗРЕПОК-а

 

Присутни представници Града Зрењанина, Градоначелник мр Иван Бошњак и његов сарадник Душко Радишић су поздравили ову идеју и подржали Иницијативу да се у Зрењанину организује скуп оваквог карактера.

 

Представници факултета – проф. др Драгана Глушац и проф. др Милан Павловић, декан факултета

 

Исто тако је и декан факултета проф. др Милан Павловић подржао предлог да се организује један овакав научни скуп у Зрењанину и ставио на располагање ресурсе факултета за организацију Интернет конференције, уједно је изразио спремност да контактира партнере из Румуније и представнике других факултета са којима ТФ „Михајло Пупин“ одлично сарађује и да их позове да узму учешће на конференцији, док је Ђорђе Грујић, креатор сајта „I love Zrenjanin“ изразио задовољство што се планира спровођење овако великог и значајаног пројекта у Зрењанину.

 

На крају састанка се Драган Видаковић, председник „ЗРЕПОК“-а захвалио присутнима што су се одазвали позиву, поздравио је Иницијативу коју су покренули представници агенције „Creative Media Art“ и рекао да му је изузетно драго што је Владимир Ковач, Извршни директор препознао „ЗРЕПОК“ као лидера у стварању и развоју повољних пословних као и општих животних околности у граду, и додао да ће организовање Интернет конференције у Зрењанину „ЗРЕПОК“ свакако подржати у складу са могућностима Удружења, а да ће коначну одлуку донети након што се идеја и предлог изнесе пред скупштину „ЗРЕПОК“-а која ће се на првој наредној седници о томе изјаснити.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија