latinica | ћирилица

ПРОМОВИСАН 9. ЦИКЛУС ПРОЈЕКТА ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА

24.04.2019

На Техничком факултету „Михајло Пупин“ данас је промовисан 9. по реду циклус „Летње стручне праксе“ - пројекта који спроводи пословно удружење ЗРЕПОК у сарадњи са овом образовном установом, Градском управом и пословним удружењем Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина.

Овај програм намењен је студентима 3. и 4. године студија, а спроводи се од 2010. године. Управо овим путем, велики број студената запошљен је у фирмама чланицама ЗРЕПОК-а и Послодаваца Зрењанина.

Скуп су отвориле професорке Техничког фактултета - проф. др Драгана Глушац - координатор пројекта испред факултета и доц. др Љубица Кази испред менаџмента ове вискообразовне установе. У свом обраћању, осврнуле су се на историју овог пројекта који је зачетник дуалног образовања на нивоу државе. Такође, као једну од предности наводе ангажман студената различитих образовних профила, по чему је овај пројекат јединствен на факултету. Студенти су овим путем упознати са целокупном процедуром пријаве, ангажмана и одбране радова. Професорка Драгана Глушац додала је да је за студенте веома битно да користе прилике док су још на факултету, а које имају за циљ да допринесу личном развоју и афирмацији појединца.

Испред Зрењанинског пословног круга окупљенима се обратио Председник удружења Драгољуб Бјелоглав истичући да ће, поред стицања нематеријалних бенефита у виду новостечених знања, искустава и потенцијално радног ангажмана, сви учесници и ове године биће награђени од стране Града са по 30 000 динара. Првопласирани добија стипендију ЗРЕПОК-а у износу од 120 000 динара.

Своја искуства у вези учествовања на пројекту поделили су и ранији учесници. Више о самој процедури, мотивима за учествовање, искустива у раду са ментором говорили су прошлогодишњи победник Стефан Ходоба и учеснице седмог циклуса Алиса Совиљ и Рената Илић.

Зрењанински пословни круг позива све заинтересоване студенте 3. и 4. године факултета да учествују у пројекту „Летња стручна пракса“ и да на тај начин стекну додатно искуство у струци које ће им значити.

Пријавни образац и рок за пријаву биће објавњени у наредном периоду.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија