latinica | ћирилица

САСТАНАК НАЈВИШИХ ПРЕДСТАВНИКА „УРС“-а И „ЗРЕПОК“-а

24.05.2011

У склопу посете највиших представника Уједињених региона Србије Зрењанину, а на личну иницијативу лидера УРС-а, г-дина Млађана Динкића, „Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК“ је у уторак 24. маја 2011. године, у хотелу „КАШТЕЛ“ Ечка, угостио на радном ручку делегацију коју су, поред лидера УРС Млађана Динкића, чинили још и члан Председништва УРС Александар Оџић и чланови Управе УРС Дејан Јовановић, Слободан Мараш и Дарко Трајлов.

 

Састанак је организован са циљем да се представници УРС-а упознају са радом и резултатима „ЗРЕПОК“-а са једне стране, а са друге стране да се члановима ЗРЕПОК-а непосредно представи идеја о децентрализацији за коју се УРС залаже.
На састанку су чланови ЗРЕПОК-а имали прилике да изнесу проблеме са којима се суочавају становници и привредници Зрењанина и региона, као и да изнесу личне ставове, размишљања и предлоге за њихово превазилажење.
Млађан Динкић је представио иницијативу УРС за децентрализацију као један од најзначајнијих алата за превазилажење бројних проблема и јачање развоја не само Зрењанина, већ и свих осталих градова и општина у Србији.
Чланови ЗРЕПОК-а су се једногласно сложили да је идеја одлична. Истовремено, ЗРЕПОК истиче да је неопходан убрзан рад на свеобухватним структурним реформама комплетног друштвеног и економског система у Србији, како би ова иницијатива била праћена најширим друштвеним променама. На том фронту не треба да раде само политичке организације и странке, већ се морају укључити сви сегменти друштва.
У том погледу, појава и начин организовања и деловања ЗРЕПОК-а представља охрабрење за процес јачања цивилног друштва као темеља пуне демократије и конкретног доприноса проналажењу одговора на бројне проблеме са којима се наше друштво суочава.
УРС је у ЗРЕПОК-у препознао скуп озбиљних и одговорних пословних људи, локалних лидера, који могу допринети развоју града Зрењанина и Средњебанатског округа.
ЗРЕПОК је поздравио чињеницу да УРС кандидовао политику идеје, а не личности и партије и што настоји да окупи широк фронт различитих људи и организација који могу допринети остварењу те идеје. По оцени чланова ЗРЕПОК-а то представља значајну новину у политичком животу Србије која може дати конкретан допринос подизању одговорности политичких странака као најодговорнијих чиниоца за стање у нашем друштву.

 

Након ручка, делегација УРС-а и чланови ЗРЕПОК-а су направили и заједничку фотографију за успомену

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија