latinica | ћирилица

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА ТФ „МИХАЈЛО ПУПИН“ НА ЛЕТЊОЈ СТРУЧНОЈ ПРАКСИ У ФИРМАМА „ЗРЕПОК“-А

07.10.2011

На факултету „Михајло Пупин“, са почетком од 11ч. одржана је конференција за медије у поводу окончања овогодишње летње стручне праксе студената овог факултета која је реализована у фирмама чланицама „ЗРЕПОК“-а у склопу уговора о пословно техничкој сарадњи који су ТФ „Михајло Пупин“ и „ЗРЕПОК“ потписали 31.08.2010. године. Овом приликом презентовани су резултати и успех студената који су постигнути током праксе и рангирани најбољи радови на основу чега је изабран и најбољи међу њима који је награђен стипендијом „ЗРЕПОК“-а и покривањем трошкова мастер студија на овом факултету.

 

За најбољег студента Летње стручне праксе на основу најбољег вреднованог рада на пројектном задатку проглашена је Мате Габријела. Она је своју праксу обавила у “BB Trade”-у, а пројектни задатак се односио на практичну примену „GOOGLE DOCS“ алата у управљању документима у пословању предузећа. Габријели ће „ЗРЕПОК“ обезбедити стипендију од 120.000,00 динара која ће јој бити исплаћивана у једнаким месечним ратама за све време једногодишњег трајања мастер студија. Осим тога, њу ће Факултет ослободити трошкова наставка школовања на мастер студијама.

 

На другом месту је Милићев Милан (пракса у „Импел“-у и „И-ТАКСИЈУ“), на трећем Сиљановски Маја (пракса у “BB Trade”-у), четвром Ђерђов Ивана (пракса у „Валор“-у), петом Дроца Гордана (пракса у „Гомекс“-у), на шестом месту је Петканић Ивана (пракса у „Неимар“-у), на седмом Јанков Тамара (пракса у „Импел“-у), на осмом Давид Новак (пракса у „Гомекс“-у) и на деветом месту је Даковић Бојан (пракса у „Мркшићевим салашима“).

 

Препознајући велику амбицију и залагање које су показали студенти током обављања летње стручне праксе, Факултет, „Зрепок“ и студентска организација факултета су припремили и поклоне изненађења за све студенте. Три првопласирана студента на поклон су добила таблет рачунаре, а сви остали, који су успешно одбранили пројекат, по штампач.

 

Петочлани жири у саставу: професор Јанковић Слободан, професор Дејан Ђорђевић, доцент Бранко Марковски, студент продекан, Давид Гилезан и представник „ЗРЕПОК“-а, Драгољуб Бјелоглав, дан раније имали су задатак да изгласају најбољег међу њима. У изузетно радној и надахнутој атмосфери комсија је бодовала радове и саму презентацију и на тај начин формирала ранг листу успешности кандидата.

 

На самом почетку конференције за медије и свечаног уручивања награда, Декан Факултета проф. др Павловић Милан, изразио је велико задовољство што се први пут у историји Факултета спровела једна оваква активност, као што је то Летња стручна пракса у предузећима, нагласивши да ово није прва активност овог типа само на ТФ „Михајло Пупин“, него и на целом Новосадском универзитету, а све са циљем како би студенти стекли што више практичног знања у условима реалног привређивања, добили прилику да лакше дођу до радних места, како би остали у граду Зрењанину и региону, али и како би привредни субјекти региона препознали своје будуће људске ресурсе.

 

С лева на десно: Председник „Зрепок-а“ Драган Видаковић, члан ИО „Зрепок“-а и члан жирија Драгољуб Бјелоглав, декан Милан Павловић, продекан за наставу Драгана Глушац и студент продекан Давид Гилезан

 

Продекан за наставу проф. др Драгана Глушац, која је у пројкету Летње стручне праксе била задужена за оперативни део и контакте са студентима, захвалила се свим актерима укљученим у пројекат, нагласивши да је велики број ангажованих било у питању, који долазе из различитих бранши, али да их је све ујединила заједничка идеологија - како да се млади у нашем окружењу ту и задрже, како из њих извући најбоље, али и како генерално унапредити будућност овог региона.

 

Члан ИО „Зрепок“-а Будимир Јовановић и студенти ТФ „Михајло Пупин“ - учесници Летње стручне праксе

 

Речима да је на одбрани завршних радова било лепо бити професор на зрењанинском Факултету, Драгана Глушац се захвалила свима који су учествовали, а поготову студентима, који су иначе прва генерација која је имала прилику да у овако нечему учествује.

 

Драгољуб Бјелоглав похвалио је студенте јер су показали веома висок ниво свести и одговорности у приступу пројектним задацима, које су добили од фирми које су у пројекту учествовале од стране „ЗРЕПОК“-а, али са друге стране и менторима из тих фирми, који су показали висок ниво професионализма, како код одређивања пројектних задатака, тако и у раду са студентима. Бјелоглав је истакао да се можемо поносити и студентима, за које се нада да ће остати у овој средини, али и фирмама које су ушле и подржале овај пројекат. На крају искористио је прилику да се захвали свима који су у реализацији пројекат били укључени, при томе изразивши наду да ће наредних година бити све више пријављених студената.

 

 Првопласирана студенткиња Летње стручне праксе Мате Габријела прима награду

 

Предсденик ЗРЕПОК-а, Драган Видаковић, присутне је подсетио да је иницијална каписла за покретање овог пројекта управо био успех студената ТФ „Михајло Пупин“, који су победили у „Imagine cup“-у, и која је инспирисала „Зрепок“ да покрене овај пројекат, како би подстакли младе да студирају на овом факултету. Чињеницу да су се студенти лишили слободног времена преко лета, и да су се уместо тога одлучили за праксу у предузећима, Видаковић је поздравио и рекао да тај њихов труд и жртва никако неће проћи незапажено и да ће их чланице „Зрепок“-а свакако имати у виду приликом одабира нових кадрова, али и да свакако могу рачунати на њихове препоруке код других успешних послодаваца.

 

Учесници летње стручне паксе: студенти, предстваници Факултета и „Зрепок“-а

 

Присутне је поздравио и студент продекан Давид Гилезан, који се такође свима захвалио, али поготову је желео да поздрави деветоро најхрабријих студентата који су, као прва генерација, спремно ступили у све ово, немајући представу шта их чека и шта их може снаћи. Гилезан је искористио прилику да позвове и све остале привреднике Зрењанина да се прикључе новом циклусу Летње стручне праксе.
Факултет и „Зрепок“ честитају свим студентима који су одбранили радове и поручују им да су сви победници!

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија