latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, ББ ТРАДЕ ПОКРЕЋЕ НОВИ ПРОЈЕКАТ

19.04.2018

Домаћи трговински ланац ПерСу покренуо је пројекат под називом „Наши смо“, који предвиђа нови модел сарадње са локалним произвођачима.

 

ПерСу сада има 140 продајних објеката на великом броју локација, а запошљава чак 900 радника, нагласила је у уводном делу представљања пројекта руководилац маркетинга у овој компанији Слобода Миливојев. Она је подсетила и да је ПерСу међу оснивачима и члановима трговинског кластера „Домаћи трговински ланац“ (ДТЛ), у оквиру којег послује 600 продавница на територији целе Србије.

 

– Циљ ове акције је да додатно мотивишемо, оснажимо и подстакнемо локални развој и сарадњу, тако што ћемо пружити прилику произвођачима из нашег региона да олакшано пласирају своје производе у нашим маркетима. Једнако важан циљ је да нашим купцима понудимо квалитетне, здраве и свеже производе, јер је пројекат превасходно усмерен на произвођаче свежих прехрамбених производа – каже један од директора и власника компаније „ББ траде“ Дарко Бјелоглав, у оквиру које послује и ПерСу, напомињући да је план да данас покренути пројекат дугорочно заживи.

 

У ту сврху покренут је и сајт „Наше, нама вредно“, на којем ће бити сва обавештења за заинтересоване.

 

Бјелоглав је најавио и скоро отварање новог дистрибутивног центра, којим ће снабдевање и пласман производа локалних произвођача бити још успешнији.

 

– Нудимо релаксиране услове сарадње и много повољније уговоре а локалним произвођачима свакодневно ће бити на располагању тим људи у нашој компанији – најавио је Дарко Бјелоглав.

 

И Драгољуб Бјелоглав, који у компанији има исти статус као и његов брат Дарко, изразио је оптимизам у погледу развоја овог пројекта.

 

– Добри параметри, а то је пре свега раст промета у односу на прошлу годину од десет посто, као и раст броја запослених и увећање фонда за зараде, дају разлога за оптимизам. Радује и пораст броја породиља које раде у нашој фирми а који је за годину дана чак 15 посто, што говори о сигурности радника који су код нас запослени – нагласио је Драгољуб Бјелоглав, уз напомену да је фирма уплатила ПДВ на годишњем нивоу од 133 милиона динара а око180 милиона отишло је у буџет Републике по основу исплаћених зарада, уз још 20 милиона локалних доприноса.

 

Власници и менаџмент компаније ПерСу истичу да овакви облици сарадње никако не значе да ће овај трговински ланац запоставити сопствену производњу, коју је већ развио.

PerSu

 

А први потписани уговор у оквиру новог пројекта браћа Бјелоглав потписала су са власницом реномиране млекаре „Мокрин – млек“ Бојком Плавшић, која је нагласила да су овакви облици сарадње један од начина за опстанак малих домаћих произвођача.

 

– Наша роба стизаће до далеко већег броја купаца, по знатно нижој цени испоруке. Осим тога, ми не морамо да губимо време око пласмана и можемо да се посветимо унапређењу производње. Такође, пронашли смо модел за олакшице и за 300 добављача сировина за моју млекарску производњу – напомиње Плавшић.

 

Она подсећа да је сир који производи „Мокрин-млек“ већ деценијама на тржишту а да се сада појављују и нови производи, који ће кроз сарадњу са компанијом ПерСу много лакше доспевати до потрошача.

PerSu

ИЗВОР: ПОРТАЛ ЗРЕЊАНИНСКИ

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија