latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, ГОМЕКС, ПОКРОВИТЕЉ ФЕСТИВАЛА АССИТЕЈ-А

09.05.2019

АССИТЕЈ Србије - удружење за развој позоришта за децу и младе - покреће Први Фестивал АССИТЕЈ-а Србије, који се одржава од 9. до 11. маја под називом Покренимо причу широм београдских позоришта.

Покровитељ фестивала је компанија ГОМЕКС.

У питању је позоришни фестивал за децу и младе, националног и такмичарског карактера, који ће окупити на једном месту професионалне ствараоце у позоришту за децу и младе из Србије, а који су чланови Удружења.

Као домаћин фестивала, Позориште лутака „Пинокио“ на својој сцени угостиће пет од укупно девет представа, док се преостале представе изводе на матичним сценама у Београду – три представе на сцени УК Вук Караџић и Битеф театра и једна на матичној сцени у Новом Саду. Продаја карата врши се на благајни позоришта у којима се представе изводе.

На Фестивалу се доносе две пођеданко важне награде:

– награда за најбољу представу по одлуци Стручног жирија у саставу: Милена Деполо, Јелена Богавац, Јелена Попадић Сумић, Маријана Цветковић, Анита Стојановић, Давид Алић, Драгиша Косара, Емил Курцинак и Петар Лукић.

– награда за најбољу представу по одлуци Жирија педагога у саставу: Сања Терић, Јелена Стојиљковић и Весна Шојић.

АССИТЕЈ србије окупља више од 50 чланова међу којима су институционална позоришта за децу и младе, позоришта независне сцене, фестивали и програми фестивала посвећени младој публици, установе културе које у свом програму негују професионални позоришни израз за децу и младу публику и појединци, уметници и уметнички сарадници свих профила.

Извор: Гомекс

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија