latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, "УМ-ИНГ", ГРАДИ ЈОШ ПОГОНА

20.03.2018
Зрењанинска породична компанија „УМ-Инг“ (Умићевић инжењеринг), од оснивања 2005. године бележи стални раст и јача пословне активности, а у плану је и просторно ширење, у Индустријској зони „Багљаш“, поред већ постојеће пословно-производне хале.
„UM-Ing”  planira da širi poslovanje foto: Dnevnik.rs
Фото: „УМ-Инг”  планира да шири пословање фото: Дневник.рс
 

Фирма је основана за делатност заступања иностраних фирми, за пројектовање, консалтинг, инжењеринг, али и производњу и монтажу и трговину. Од 2009. године са реномираним немачким партнером оснива мешовиту фирму „Петкус Балкан“ ДОО, са једнаким уделима у власништву. И ова фирма послује у хали која је власништво компаније „УМ-Инг“. У „Петкусу“ је тренутно 45 стално запослених, уз још двадесетак сезонаца. Када је у реализацији неки обимнији подухват, број запослених пење се до стотину.

„Делатност ове фирме је израда опреме за силосе за житарице, али и фабрика сточне хране, сушара за житарице, машина и опреме за третирање житарица. Ту су у комбинацији све опције, од идејних решења и пројектовања, до градње силоса по систему кључ у руке“, говори дипломирани инжењер Борислав Умићевић, оснивач компаније „УМ-Инг“.

Он напомиње да је прошле године основана још једна ћерка фирма, „Petkus process control“, за инжењерску подршку и делатности и техничко саветовање."Она је специјализована за израду командних ормара, пројектовање, управљање и софтвер контролу за постројења која изводимо", напомиње Умићевић, уз напомену да су и „УМ-Инг“ и „Петкус“ усмерени и на домаће и инострано пословање.

Планови угледне породичне фирме из Зрењанина овим нису исцрпљени. Локалној самоуправи предато је писмо о намерама, у којем се наводи да је „УМ-Инг“ спреман да поред већ постојеће хале купи суседно земљиште у зони и гради нове објекте по систерму „слика у огледалу“. Очекују позитиван одговор како би што пре кренули у нови подухват.

ИЗВОР: Дневник

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија