latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А ПОДРЖАЛА УЧЕСНИКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ

11.03.2019

Летње Олимпијске игре Специјалне Олимпијаде ове године биће одржане од 8. до 22. марта у Абу Дабију, прелепом граду у Уједињеним Арапским Емиратима. Ово такмичење је у рангу глобалних спортских догађаја као што су Олимпијске и Параолимпијске игре и на њему ће ове године бити присутно око 7000 учесника из 170 националних тимова.

Специјална Олимпијада Србије, као кровна организација која окупља клубове који се баве спортским радом са децом и омладином са посебним потребама, као и инклузивним спортом, формирала је репрезентацију у којој Зрењанин има 9 представника.

Пут Уједињених Арапских Емирата упутиће се наши суграђани, чланови Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама "Хенди спорт", Олга Рамадани, Јована Ракић, Ања Остојић и Јован Павић (УНИФИЕД одбојка) као и Весна Ковачев, Филип Бартоле, Валентина Манојлов и Иван Живков (атлетика) а све под будним оком тренера Борислава Нухановића.

Препознајући значај учешћа на овако битном глобалном спортском догађају за децу и омладину са посебним потребама, компанија ГОМЕKC укључила се у акцију подршке младим спортистима кроз обезбеђивање неопходних средстава за личну хигијену и осталих потрепштина за несметан боравак у Абу Дабију.

Досадашњи успеси наших суграђана на бројним спортским такмичењима на којима су били учесници даје нам за право да се надамо медаљама из Абу Дабија.

Такмичаре "Хенди спорта" након Олимпијаде очекује још неколико десетина такмичења, па је ово уједно и добра прилика за остале друштвено одговорне компаније из Зрењанина попут ГОМЕKC-а да се придруже пружању подршке нашим младим спортистима да оду и на друга такмичења.

Око начина реализације помоћи и осталим детаљима сви заинтересовани се могу обратити директно тренеру Бориславу Нухановићу путем броја телефона 063502596 или путем е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Извор: Гомекс

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија