latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А ПОМОГЛА РАЗВОЈНОМ САВЕТОВАЛИШТУ ЗА ДЕЦУ У АКЦИЈИ РАДИА КЛИК ФМ

26.11.2018

Захваљујући акцији коју је покренуо Радио Клик ФМ и у коју су се Зрењанинци здушно укључили, за Развојно саветовалиште у Дечијем диспанзеру Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ купљен је нови логопедски сет који ће умногоме олакшати рад са најмлађим пацијентима који имају проблем са говором.

– Годишње кроз амбуланту прође више од 4.000 малих пацијената из свих општина Средњобанатског округа. Захваљујући овом сету, који спада у најмодерније, и има га само неколико здравствених установа у Србији, рад са најмлађима биће много лакши и ефикаснији. Правилан изговор веома је важан за квалитетан развој деце и родитељи то све чешће препознају, па ми у току месеца, у две смене, радимо и са 300, 400 малишана – казала је логопед Зорица Стеванов.

Главни уредник радија Клик ФМ Владимир Мушицки подсетио је да је ова медијска кућа покренула акцију у мају и да је за непуних пола године прикупљено 334.768 динара, што је било довољно за куповину логопедског сета.

– Пресрећни смо што смо успели да прикупимо новац, али то не би било могуће без наших слушалаца, хуманих и добрих људи, донатора а посебно бих издвојио два детета – Огњена Миловановића и Матеју Балани, који су, уместо поклона за рођендане, замолили другаре да уплате новац за ову акцију. Такође, истакао бих и Стеву Кочалку, зрењанинског привредника, који је кад смо се већ негде потпуно исцрпили, рекао да подвучемо црту и да ће он додати оно што недостаје. И тако је купљен сет – изјавио је Мушицки.

Симболичном уручивању донације присуствовао је и власник фирме „Валор“ Стева Кочалка, који је рекао да се није двоумио, јер зна како је то бити дискриминисан као дете због било ког недостатка.

– Ако може да се помогне, поготово деци, нема размишљања – истакао је Кочалка.

Др Николета Ковачев, која је на челу Развојног саветовалишта три деценије, истакла је да све више малишана има проблема са говором јер мало комуницирају а много користе рачунаре, телефоне и време проводе пред телевизором.

А како изгледа рад са новим логопедским сетом демонстрирали су близанци из Ченте који ће уз помоћ њега лакше савладати изговор слова Л и Р која их муче. Ове малишане мајка доводи из Ченте бар једном недељно, што уопште није једноставно а ни јефтино, али то је већ нека сасвим друга прича.

ИЗВОР: Портал Зрењанински

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија