latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ,,ЗРЕПОК"-A, ,,МРКШИЋЕВИ САЛАШИ" ОТВОРИЛА ПОГОН ЗА ЗАМРЗНУТО ЛИСНАТО ТЕСТО

26.04.2013

Земљорадничка задруга Мркшићеви салаши отворила је данас погон за производњу лиснатог замрзнутог теста. У новом, савременом погону који ће допунити пекарску производњу којом се Салаши годинама баве, посао је добило 25 младих радника.

Погоне је данас отворио министар пољопривреде Горан Кнежевић који је подсетио на важност улагања страних инвеститора, али да је већи значај у развијању домаће производње и напредовању наших предузетника. Кнежевић је најавио да ће држава у сеоским срединама попут Српског Итебеја у којем се налази задруга „Мркшићевих салаша“, материјално подржавати овакве инвестиције.
У пекари ове земљорадничке задруге која постоји две деценије, свакодневно се производе основне и специјалне врсте хлебова, бела и лисната пецива, коре за питу и подлоге за пиззу.

Дневно се из пекарског погона испоручи 15.000 векни хлеба док, гледано на месечном нивоу, на тржиште изађе око 80.000 појединачних пецива. У новом погону производиће се 500 килограма лиснатог замрзнутог теста на сат.

Власник задруге Војислав Мркшић најавио је да ће данашњег отварања, уследити проширење капацитета кланице за прераду меса чиме ће се створити услови за запошљавање још 50 радника.

ИЗВОР: I love Zr

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија