latinica | ћирилица

ФИРМА “ПЕТКУС ИНЖЕЊЕРИНГ” ОБЕЛЕЖИЛА ДЕЦЕНИЈУ ПОСТОЈАЊА И УСПЕШНОГ РАДА

05.08.2021

Зрењанинско предузеће „Petkus Engineering“ је пригодном свечаношћу обележило леп јубилеј, десет година успешног пословања.

Била је то прилика да се окупе пословни партнери, сарадници, запослени и пријатељи, да се присете почетака, да се сумирају досадашњи пословни успеси и најаве планови.

Све је почело 2008. када је матична фирма „УМ-ИНГ“ успоставила сарадњу са немачким партнером „Petkus Technologie GmBh“. Након три године је настала заједничка фирма „Петкус Балкан“.

Наредних година „Петкус Балкан” је успешно пословао на домаћем тржишту, развијао сопствени инжењеринг тим и производњу, а у сарадњи са матичном кућом из Немачке је успешно завршавао неке од највећих пројеката у области производње семенске робе и изградње нових складишних простора за житарице и уљарице на нашим просторима. Јачањем инжењеринга, “Петкус Балкан” се све чешће појављивао на интернационалним пројектима у Русији, Катару, Кини…

Проширивао се посао и на локалу, али и у региону, па су успешно извођена индустријска постројења у Бугарској, Северној Македонији, Хрватској и Мађарској. Због проширења послова и отварања нових делова производње, 2019. фирма је променила име у “Petkus Engineering”.

Марко Умићевић: Најважнији је избор људи са којима радите

– Када из ове преспективе погледам претходних десет година видим колико је ту рада, стрпљења и знања уложено. Сада могу да кажем да је оно што смо урадили изнад мојих очекивања. Кад погледам уназад, схватам да је најважнији избор људи са којима радите. Зато сам веома захвалан свим запосленима, својој породици и партнерима из Немачке на безрезервној подршци. Ових десет година је наш заједнички успех – рекао је на свечаности директор “Petkus Engineering” Марко Умићевић.

Присутнима се обратио и Борислав Умићевић, директор „УМ-ИНГ“-а, матичне фирме из које је настао „Петкус“.

– Преплаве ме емоције када видим све на окупу, када видим напредак и успех. Сећам се почетака, а сада видим успешне фирме које запошљавају педесетак радника, од којих 14 инжењера, што значи да је толико породица везано за наша предузећа – истакао је Борислав Умићевић, уз напомену да су, захваљујући чињеници да је пољопривреда највиталнији део привреде, „УМ-ИНГ“ и „Петкус“ и претходних годину и по дана током пандемије пребродили релативно лако.

Леп јубилеј угледној зрењанинској фирми честитали су и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и његов заменик Саша Сантовац.

Свечаност су, извођењем сплета војвођанских игара, увеличали чланови Културно-уметничког друштва „Пионир“.

Извор: Портал Зрењанински

 

Фото: Портал Зрењанински

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија