latinica | ћирилица

ФИРМЕ ЧЛАНИЦЕ ЗРЕПОК-А ПОДРЖАЛЕ ЛИКОВНУ КОЛОНИЈУ У БАЊИ "РУСАНДА"

31.07.2019

У Бањи „Русанда“ у Меленцима од 15. до 19. јула одржана је прва Ликовна колонија коју је селектовао академски сликар Виорел Флора.

 

У предивном бањском амбијенту окупили су се сликари различитих уметничких изражаја и за четири дана створили су посебна уметничка дела.

 

  •  Тема није била одређена, али већина нас је сликала у уљу – каже за портал зрењанински.цом Виорел Флора, који је изабрао да на сликарском платну овековечи Бању Русанда од пре сто година, као и стару меленачку ветрењачу.

 

Учесници колоније били су, осим Флоре, и Јавор Рашајски, Александар Качар, Маја Јурић, Адела Флора, Бранислав Мишић и Маргита Салонтаи.

 

  •  Учесници су били одушевљени, пре свега, природом, али и комплетном атмосфером. Уживали смо и у лековитим третманима по којима је бања надалеко позната – истиче Виорел Флора.

 

Одушевљење није крила ни Зорица Ћулибрк, в.д. директора Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда“. Она је казала да је увек спремна да подржи овакве видове окупљања, као што је управо завршена Ликовна колонија.

 

  •  Радује ме што ће ове слике красити зидове наше установе. Оваквих уметничких дела никада није довољно – оценила је Ћулибрк.

 

Спонзори овог догађаја, између осталих, били су компаније „Керамика Јовановић“ и „УМ-ИНГ“.

 

 

Извор: Портал Зрењанински

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија