latinica | ћирилица

ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, ГОМЕКС ПОДРЖАО ФЕСТИВАЛ МИКРОФАФ

09.11.2018

Половином октобра затворен је 9. МикроФАФ, међународни годишњи фестивал краткометражног филма, намењен промовисању и развоју независне и „уради-сам” филмске продукције. Овај такмичарски фестивал сваке године има посебан тематски акценат, па је тако овогодишње издање имало тематски наслов Caged Edition.

Реализацију фестивала подржали су Министарство културе и информисања Републике Србије, Музеј Југословенске кинотеке, Асоцијација Независна културна сцена Србије, Академски филмски центар ДКСГ и компанија ГОМЕКС. Додела награда одржана је у дворани Музеја Југословенске кинотеке, након пројекције последњег такмичарског програма.

За награде МикроФАФ-а ове године такмичило се чак 78 кратких филмова са свих континената, међу којима су се многи, у складу с одабраним тематским насловом, бавили темама неслободе и ограничења, ратних или политичких кавеза, психолошког ропства или уметничке блокаде.

У ревијалном програму приказани су филмови са радионица које је Удружење „Сатибара” организовало током 2018. године у више села и градова, а том приликом су и млади учесници радионица из Банатске Дубице и Јарковца посетили Београд и присуствовали премијери свог дебитантског филма Аурела.

Одлуке о награђенима донео је трочлани жири у саставу: Сенка Домановић, Мина Станикић и Марко Бацковић. Поред награда фестивалског жирија, на овогодишњем МикроФАФ-у подељена су и неслужбена признања блога Књигоскоп, посвећеног књижевности за децу и младе.

ИЗВОР: ГОМЕКС

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија