latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ ЗРЕПОКА МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА НАГРАДЕ „ЛИЧНОСТ 2012. ГОДИНЕ“

22.01.2013

У уторак, 22. Јануара 2013 године у салону Историјског архива у Зрењанину додељене су награде за „Личност године“ у организацији најтиражнијег и најпродаванијег недељника у Србији - „Листа Зрењанин“. Међу лауреатима су и чланови „Зрењанинског пословног круга“ – Живанко Радованчев, Горан Ковачевић и Војислав Мркшић, а у области привреде међу прих шест пласираних чак четири личности су из „ЗРЕПОК“-а.

 

Далибор Бубњевић, главни уредник листа Зрењанин је поздравио присутне госте и у име редакције представио пројекат „Личност године“, који је осмишљен поводом 6 деценија изласка листа „Зрењанин“. Значај ове акције огледа се у томе што она верно одсликава вољу јавности. Читаоци су сами предлагали кандидате у седам различитих области, а затим и бирали најбоље међу њима. Грађани су имали могућност да предлажу особе које су рођене, живе и раде у региону средњег Баната, оне који су рођени у Зрењанину, али више не живе у родном крају, као и људе који су пореклом из других средина, а сада живе и раде у Средњебанатском округу. Према речима Далибора Бубњевића, ова акција је изузетно добро прихваћена од стране читалаца, па је на иницијативу многих договорено да постане традиционална. Шта више, руководство „Инфо медиа локал груп“, којем припада и Лист Зрењанин, је одлучило да ову акцију спроведе и у другим деловима Војводине и да организује једну заједничку акцију и на нивоу целе покрајине.

 

Награде лауреатима уручивали су новинари и уредници листа „Зрењанин“.

 

Личност године у категорији привреде је Живанко Радованчев, директор „Млекопродукта“ и члан „ЗРЕПОК“-а који је добио 343 гласа читалаца. Он је у свом обраћању присутнима рекао да му је ова награда једна од најдражих из разлога што су у овом избору учествовали његови суграђани и комшије и да та чињеница додатно обавезује и даје тежину овом признању. Он се у име свих номинованих на листи за привреду захвалио редакцији и додао да је почаствован што је био у њиховом друштву.

 

Живанко Радованчев са новинарем Александром Бјелогрлићем

 

На другом месту се нашао директор „Агрожива” Предраг Амижић са 261 гласом, а на трећем власник „Гомекса” и члан „ЗРЕПОК“ Горан Ковачевић са 257 гласова. Он је са свечаности доделе награде био одсутан, због обавеза на седници републичког Социјално-економског савета, стога је у уместо Горана Ковачевића награду примио његов син Александар Ковачевић. У врху су још били и други чланови „Зрењанинског пословног круга“, председник Драган Видаковић са 154 гласа и члан Извршног одбора Будимир Јовановић са 138 гласова.

 

Александар Ковачевић је примио Повељу уместо свог оца Горана Ковачевића

 

У категорији пољопривреде су изабране две личности године – браћа Милан и Војислав Мркшић, оснивачи Земљорадничке задруге „Мркшићеви салаши”. Они су добили 614 гласова, што је највећи број гласова који је добио неки кандидат у свих седам категорија.

 

Војислав Мркшић са новинаром Марином Стоином

 

Војислав Мркшић, члан ЗРЕПОК-а се обратио присутнима у име породице „Мркшић“ и захвалио се свима који су гласали за њих и дали подршку браћи Мркшић. Он је рекао да је њиховој породици изузетно драго што су најпре номиновани за ову награду а поготово их је обрадовало то што су освојили тако пуно гласова. Он се овом приликом захвалио и читаоцима на пруженој подршци и поздравио идеју листа „Зрењанин“ да спроведе ову акцију.

 

Војислав Мркшић и Драгана Мркшић, која је награду примила уместо оца Милана

 

Личност године у категорији политике је Горан Кнежевић, актуелни министар пољопривреде у Влади Републике Србије и некадашњи градоначелник Зрењанина. Он је добио 546 гласова читалаца. Личност године у категорији медија је Милош Веселинов, дугогодишњи новинар Радио Зрењанина, који је добио 435 гласова читалаца. У области културе је на првом месту Горан Ибрајтер, некадашњи директор Народног позоришта „Тоша Јовановић”, данас запослен као уредник фестивалског центра Стеријиног позорја. Он је добио 396 гласова читалаца. У категорији просвете на првом месту је директор Зрењанинске гимназије Милан Радаковић, који је добио 439 гласова. Личност године у области медицине је др Недељка Бошков, начелница Одељења онкологије Опште болнице „Ђорђе Јоановић”. Она је добила 238 гласова читалаца „Зрењанина”.

 

ЗРЕПОК са поносом истиче да је Пријатељ нашег Удружења Божидар Воргић такође добитник овог вредног признања. Он је трећепласирани у области културе са 254 гласа читалаца.

 

„Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК“ је изузетно почаствован што су наши суграђани препознали у ЗРЕПОК-у организацију која окупља најбоље и најуспешније појединце остварене у својим професијама, па су номиновали и доделили награде великом броју наших чланова и пријатеља.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија