latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ ЗРЕПОК-А, У САСТАВУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ПОСЕТИЛИ ГРАД КРАГУЈЕВАЦ И ФАБРИКУ АУТОМОБИЛА ФИЈАТ СРБИЈА

29.11.2013

29. новембра 2013. године делегација из Зрењанина посетила је град Крагујевац. Посету је организовао г-дин Војин Обрадовић, власник фирме „Точак Ауто“ ДОО и члан ЗРЕПОК-а са циљем продубљивања сарадње између два града и размене информација и позитивних искустава у областима привреде, пољопривреде и привалачењу страних инвестиција.

 

Овом приликом, делагација у саставу чланица ЗРЕПОК-а и представника градске управе на челу са градоначелником Иваном Бошњаком сусрела се са руководством групе ЗАСТАВА која је представила потенцијале својих фабрика ЗАСТАВА КАМИОНИ И ЗАСТАВА ИМПРО.

 

Састанак са руководством групе Застава

 

 

 

Чланови ЗРЕПОК-а са директором предузећа „Застава камиони“ 

 

Након тога је у свечаном салону зграде градске управе Града Крагујевца одржан радни састанак са, замеником градоначелника Небојшом Здравковићем и члановима Градског већа. Преставници града Крагујевца су изнели своја позитивна искуства у привлачењу страних инвестиција и добре примере праксе за развој повољног пословног амбијента. Град Крагујевац је трећа локална самоуправа у Србији, поред Лознице и Инђије, која је успела да прође ресертификацију и поново стекне сертификат Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) да поседује повољно пословно окружење. Најбољи доказ да су напорно радили је да се Крагујевац са 137. места попео на треће место по свим економским параметрима и то за само осам година (од 2005 до 2013) – истакао је Небојша Здравковић.

 

"Ми у Зрењанину, са истом идејом, заједно са привредницима окупљеним у удружењу ЗРЕПОК, активно радимо већ годину и по дана. Кроз перспективну сарадњу са привредом овог региона и наравно са градом Крагујевцом, покушаћемо да остваримо заједничке пројекте. Битан је само континуитет квалитетног рада, подршка што ширем слоју привреде и становништва и активно учешће знања, односно Универзитета, и успех је неизбежан", додао је Бошњак.

 

Делегација из Зрењанина у разговору са Небојшом Здравковићем, замеником градоначелника Крагујевца

 

Присутни привредници из Зрењанина, чланови ЗРЕПОК-а: Драгољуб Бјелоглав - директор и сувласник ББ трејда и ББ компани, Војин Обрадовић – директор и власник групације „Точак“ (овлашћени дилер и сервис за „ФИЈАТ“), Драган Видаковић – оснивач и сувласник фирме „Импел“, Златко и Војислав Мркшић, власници ЗЗ „Мркшићеви салаши“ и Горан Каран – представник Мекапласта из Зрењанина (фирме која производи делове за ФИАТ 500Л) су представили своја предузећа, потенцијале и производне програме, а потом су са градским челницима града Крагујевца разговарали о могућностима сарадње са привредницима из тог града.

 

 на слици – представници Зрењанина и Крагујевца

 

На крају радне посете је делегација из Зрењанина обишла производне погоне Фијат аутомобила Србије.

 

 

Оно што ће повезати Зрењанин и Крагујевац, пре свега је размена искустава у привлачењу страних инвестиција, стицање нових знања, али и остваривање нових пословних веза што ће касније довести и до заједничких пројеката, а све у интересу даљег развоја и напретка та два града.

 

Погледајте прилог о посети:

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија