latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ ЗРЕПОК-А У ПОСЛОВНОМ САВЕТУ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

30.03.2018

Седница Пословног савета, у новом саставу, одржана jе данас у сали Градског већа, уз присуство градоначелника Зрењанина Чедомира Jањића и његовог помоћника Душка Радишића.

Jедан од чланова, Драгољуб Бjелоглав председник ЗРЕПОК-а изразио jе задовољство данашњим састанком, али и очекивање да ће људи из привреде убудуће више бити укључени и питани за прописе коjи се тичу стварања пословног амбиjента. 

 

 

- На таj начин надамо се да ћемо спречити доношење лоших прописа коjи таj амбиjент могу угрозити, а с друге стране да дамо што више добрих предлога како би оваj град био што лепше место за живот - казао jе он.

Бjелоглав jе рекао да се данас начелно говорило о циљевима коjи ће на наредним састанцима бити прецизниjе дефинисани.

- Разговарали смо и о пословнику о раду и надам се да ћемо убудуће у складу са градским приоритетима давати своjе савете и мишљење како би те одлуке биле што боље. Ово jе важан дан за зрењанинску привреду, али и грађане, jер, чланови савета jесу људи коjи представљаjу наjвећи део привреде, од Удружења ЗРЕПОК, Привредне коморе, Униjе послодаваца и до наjвећих послодаваца коjи раде у нашем граду, домаћи и страни - рекао jе jош Бjелоглав.

 

 

 

Председник Савета Живанко Радованчев, дугогодишњи директор зрењанинске Млекаре, рекао jе да за њега рад у Савету представља задовољство, али и велику одговорност. 

- На предлог градоначелника формиран jе саства овог тела, о искусних привредника из различитих сфера пословања, у позадини различитог капитала по власничком смислу, домаће и стране фирме и имамо за циљ, како смо данас и разговарали, да сачинимо план рада. Позвани смо да део свог богатог искуства, сваки поjединачно, покуша да несебично подари и овом граду тако што ће имати своj став, мишљење, сугестиjе и инициjативе када jе у питању развоj и стратегиjа развоjа овог града, али и броjни планови коjи ће се реализовати - рекао jе новинарима Радованчев.

 

 

 

 

Рекао jе и да ниjе реч о задовољавању форме, у смислу постоjања Пословног савета, већ да ће се много више бавити суштином како би дали допринос, али и критику, зарад бржег развоjа града.

- Спремни смо на краjу и на критику jер, вероватно углед коjи имамо нико од нас ниjе спреман да троши, а уосталом, од нас се то и очекуjе - рекао jе Радованчев. 

Додао jе и да ће се у свом раду водити и раниjе задатим плановима датим Стратегиjом развоjа града коjа обухвата период до 2020. године. 

 

 

Иначе, чланови Пословног савета Предраг Станков вд директора Привредне коморе Зренаjнин, Мирослав Ђурић председник ОУП, Горан Нешић председник Управног одбора Униjе послодаваца Зрењанина, Маjкл Вагнер генерални директор Дрекслмаjера, Стевица Цигулов директор Електродистрибуциjе Зрењанин, Адолфо Карло Пероси директор Фулгара, Валериj Проскурин директор Блока Сервиси НИС-а и Jован Вукановић шеф Одсека за ЛЕР. 

ИЗВОР: ЗВАНИЧНА ВЕБ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија