latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ ПОСЛОВНОГ УДРУЖЕЊА „ГРАДАЦ 97“ ИЗ ЧАЧКА ПОСЕТИЛИ „ЗРЕПОК“

08.09.2015

У уторак, 08.09.2015. године, чланови „Зрењанинског пословног круга - ЗРЕПОК“ угостили су чланове ПУ „Градац 97“ из Чачка. Циљ овог пословног сусрета био је међусобно упознавање и иницирање будуће сарадње чланова пословних удружења, као и размена искустава у вези сарадње привреде и локалне самоуправе у Зрењанину и Чачку.

 

У овом догађају је учествовало 10 привредника. Представници ЗРЕПОК-а: Драган Видаковић, Будимир Јовановић и Стева Кочалка водили су пословни дијалог са Драганом Јовићем, Председником Удружења Градац 97 и власником фирме „ALFACO“, Александром Стефановићем из компаније „ElSat“, са Соњом Чакаревић из фирме „CINI“, са Милисавом Новичићем из „Unipromet“-а, са Александром Милојевићем из „ETITEX“-а, Ђорђем Рисимовићем из фирме „Микрон“ и са Драганом Гојковићем из компаније „ТГК“.

 

детаљ са састанка

 

Након упознавања и умрежавања привредника, уследио је разговор о сарадњи између привреде и локалне администрације, у овом делу сусрета су своја искуства изнели и представници локалних самоуправа из Чачка и Зрењанина. Давид Димкић, помоћник градоначелника Зрењанина у присуству привредника поразговарао је са Раденком Луковићем, помоћником градоначелника Чачка. Тема разговора, између осталих, била је Зрењанинска индустријска зона, функционисање пословног инкубатора у Зрењанину и подршка Града Зрењанина локалној привреди.

 

Раденко Луковић са колегама привредницима из Чачка информисао је присутне о њиховој сарадњи између јавног и приватног сектора, а потом су Чачани привукли пажњу са концептом „Форума Привредника“, која је независна и нестраначка организација коју су основали шест пословних удружења са теротрије града Чачка, ради залагања за стварање бољег амбијента за пословање свих привредних субјеката, као једином друштвеном слоју који својим радом и средствима а на свој ризик обавља привредну делатност.

 

„Градац 97“ поклонио „ЗРЕПОК“-у слику Чачка (лево) Драган Видаковић, председник ЗРЕПОК-а са Драганом Јовићем председником „Градац 97“

 

Ово је изузетан концепт за брзо размењивање пословних контаката, а поред тога је и драгоцено искуство за ПУ ГРАДАЦ 97, које је одлучило да се упозна са независним пословним организацијама у Србији. Сматрамо да су нам овакви сусрети преко потребни како би се развијала домаћа привреда.“ – изјавио је Драган Јовић, председник пословног удружења из Чачка.

 

Драган Видаковић, председник ЗРЕПОК-а је истакао неопходност свеобухватног повезивања домаћих привредника, привреде и пословних интереса и нагласио да су овакви скупови одлични за размену информација и контаката у данашњем пословном свету када је време најдрагоценији ресурс.

 

Организатори и учесници састанка сматрају да овакви сусрети, који за циљ имају умрежавање домаћих привредника и пословних организација у Србији, треба да се одржавају редовно у интересу даљег развијања привреде у Држави.

 

Након радног састанка пословни дијалог је настављен и у оквиру заједничког ручка

 

На крају сусрета, представници удружења Градац су позвали ЗРЕПОК у узвратну посету на чему се председник ЗРЕПОК-а захвалио и узвратио да ће се са задовољством одазвати овом позиву.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија