latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ „ЗРЕПОК“-А, БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ, ГОРАН КОВАЧЕВИЋ И ВОЈИСЛАВ МРКШИЋ ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА „ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ 2015“

25.01.2016

Традиционална акција Листа Зрењанин за избор личности године у којој читаоци зрењанинског недељника прво предлажу, а потом и бирају јавне личности, почела је пре три месеца, а гласачи су одабрали јавне личности које су највише задужиле град и регион, у седам области: политика, привреда, пољопривреда, медији, култура, просвета и медицина.

Награђени у 2015. години

Према гласовима читалаца, У области привреде први на ранг листи је члан ЗРЕПОК-а, Будимир Јовановић, власник “Јовановић групе”, са 450 гласова. На другом месту је Горан Ковачевић, такође члан Зрењанинског пословног круга, а на а трећем Миле Драгић.

Будимир Јовановић је приликом преузимања плакете рекао: Веома сам почаствован овим признањем. Радује када ваш рад препознају и људи који „нису у бизнису“.

У име Горана Ковачевића, плакету је примио директор операција у компанији ГОМЕКС Милун Војиновић, истакавши да су читаоци листа "Зрењанин" у Горану Ковачевићу и нашем трговачком ланцу препознали стабилну, квалитетну и савремену компанију која доста улаже и у своје запослене и у средину у којој послује.

Ђула Мадарас је први у категорији пољопривреде са 325 читалачких гласова, а следе браћа Мркшић (Војислав и Милан) и Драган Клеут.

У име браће Мркшић, награду је примио Миодраг Мркшић, који се захвалио читаоцима на овом престижном признању.

Најпопуларнији политичар, је Горан Кнежевић, Градоначелник Чедомир Јањић је други, док је трећепласирани председник Општине Нова Црња Пера Миланков.

У области медија на првом месту је Миле Новаковић, уредник у РТС-у. Друга је Дубравка Поповић, власница РТВ “Сантос”, а трећа Даница Радић, власница КТВ-а.

За најпопуларнију личност у области културе изабрана је списатељица Оливера Скоко, друга је Биљана Димитријевић Мартинов, а трећи историчар Игор Мицов.

За личност године у области просвете изабран је историчар Милан Радаковић, директор Зрењанинске гимназије, друга је Биљана Керкез, а трећи Милинко Бабић.

У области медицине највише гласова читалаца добила је кардиолог др Славенка Петковић Ћурић, други је др Бранислав Мартинов, а трећи др Душан Сланкаменац.

Далибор Бубњевић, генерални директор, главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“ је информисао присутне да је пристигло преко 2200 купона у њихову редакцију и додао да је у свакој категорији била велика битка, да су читаоци били веома заинтересовани за учествовање у избору, а равномерна расподела гласова је показала да се до самог краја неће знати ко ће бити личности године.

„Зрењанинском пословном кругу“ је изузетно драго што су грађани Средњобанатског управног округа и ове године предложили и доделили награде члановима ЗРЕПОК-а. Ово је још један доказ да наше Удружење окупља најуспешније привреднике ове средине.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија