latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ „ЗРЕПОК“-А И У 2014. ГОДИНИ МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА ПРИЗНАЊА „ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ“

26.01.2015

У понедељак, 26. Јануара 2015. Године у изложбеном салону Историјског архива у Зрењанину су свечано уручена Признања „Личност године“ по избору читалаца листа "Зрењанин", у седам категорија. Међу лауретима су и Горан Ковачевић, Војислав Мркшић и Стева Кочалка, чланови „Зрењанинског пословног круга“ у области привреде и пољопривреде.

 

Далибор Бубњевић, главни уредник листа Зрењанин је поздравио присутне госте и напоменуо да се акција „Личност године“, реализује по трећи пут. У оквиру ове акције су читаоци прво предлагали а затим и бирали јавне личности који су у протеклих годину дана имали запажене и цењене резултате у областима којима се баве и да су својим ангажовањем допринели афирмацији ове средине. Према речима организатора, ова акција је изузетно добро прихваћена од стране читалаца и у 2014. Години, укупно је пристигло 3233 гласачка листића.

 

У области привреде, две награде за чланове „ЗРЕПОК-а“. Прво место, са освојених 450 гласова, припало је Горану Ковачевићу, власнику Компаније "Гомекс", док је друго место освојио Жарко Ђуричић, директор Пољопривредног рибарског предузећа "Свети Никола" који је добио свега 9 гласова више у односу на трећепласираног Стеву Кочалку, власника "Валор"-а и члана „Зрењанинског пословног круга“.

 

Горан Ковачевић директор Гомекса, са новинарком Листа Зрењанин Љиљаном Баиловић


Горан Ковачевић, је приликом преузимања Плакете рекао: „ово је признање за цели Гомекс, а ја сам као водећи човек у Гомексу покупио ово признању у име свих. Драго ми је што је ова награда дошла поступно, пошто сам пре две године освојио треће место, прошле године друго а ове године прво место“ На питање колико му значи ово признање, Горан Ковачевић је одговорио да награда обавезује да буду још бољи, одговорнији.

 

Стеви Кочалки је Плакету уручила Љиљана Баиловић

 

Стева Кочалка је рекао да му је веома драго што је освојио толико гласова читалаца, он је додао да је изненађен овим признањем, које му изузетно прија.

 

Према броју пристиглих гласова, у категорији пољопривреде победник је Војислав Мркшић, члан ЗРЕПОК-а, сувласник Земљорадничке задруге "Мркшићеви салаши" са освојених 627 гласова, док је другопласирани Драган Раца, а трећепласирана Мирјана Димитријевић, са освојених 335, односно 293 гласова читалаца.

 

 

Војислав Мркшић је на свечаности истакао да му награда пуно значи, она је једна нова обавеза за њега и уверен је, да је награда реална и искрена. Војислав Мркшић је додао да верује да су читаоци приметили и осетили његову привредну и друштвену активност у Српском Итебеју, у једној малој средини, где је седиште његове фирме и у које константо улаже велике напоре да очува тај регион од изумирања.

 

Најоштрија борба водила се у конкуренцији медија, где се до последњег дана није знао победник. Прво место је на крају припало Јелени Пејачки, новинарки Радио- телевизије Војводина, друго место Николи Божовићу, новинару РТС у пензији, и треће Саши Младеновићу, новинару РТВ "Сантос".

 

Прва три места у области културе заузели су Милан Бјелогрлић, директор Градске народне библиотеке "Жарко Зрењанин" са 467 гласова, Угљеша Шајтинац, драмски писац, који је освојио 409 гласова и Оливера Скоко, кустос у Народном музеју, са освојених 345 гласова.

 

У категорији просвета, победник је Цвета Маринков, професор машинске групе предмета у Техничкој школи Зрењанин, док је друго место заузео директор ове шкoлe Милинко Бабић. На трећем месту је Милан Радаковић, директор Зрењанинске гимназије.

 

У области медицине највише освојених гласова придобио је доктор Предраг Матејин (453), док су другопласирани и трећепласирани Игор Дамјан, односно Мирослав Давидов, са освојених 324, односно 307 гласова.

 

У категорији политика, апсолутни победник је актуелни градоначелник Чедомир Јањић, са 1245 гласова. Другопласирани у области политике је Иван Бошњак, бивши Градоначелник Зрењанина, а сада државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, док треће место, деле Александар Мартон, посланик у Скупштини Аутономне покрајине Војводине и Пера Миланков, председник Општине Нова Црња.

 

 

„Зрењанинском пословном кругу“ је изузетно драго што су грађани овог региона и ове године номиновали и доделили награде нашим чланова. Ово је још једна потврда у низу да „Зрењанински пословни круг“ окупља најуспешније привреднике ове средине.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија