latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ „ЗРЕПОК“-А МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА ПРИЗНАЊА „ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ“ И У 2013. ГОДИНИ

21.01.2014

У уторак 21. јануара 2014. године у сали Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ додељена су признања за „Личност године“ у организацији Листа „Зрењанин“. Међу лауретима су и Будимир Јовановић, Живанко Радованчев, Војислав Мркшић и Горан Ковачевић, чланови „Зрењанинског пословног круга“ у области привреде и пољопривреде.

 

Далибор Бубњевић, главни уредник листа Зрењанин је поздравио присутне госте и укратко представио акцију „ Личност године“, која се, ове године, по други пут спроводила. У оквиру ове акције су читаоци прво предлагали а затим и бирали јавне личности који су у протеклих годину дана имали запажене и цењене резултате у областима којима се баве и да су својим ангажовањем допринели афирмацији ове средине.

 

Далибор Бубњевић је подсетио да су грађани имали могућност да предлажу особе које су рођене, живе и раде у региону средњег Баната, оне који су рођени у Зрењанину, али више не живе у родном крају, као и људе који су пореклом из других средина, а сада живе и раде у Средњебанатском округу. Према речима Далибора Бубњевића, ова акција је изузетно добро прихваћена од стране читалаца и у 2013. Години, укупно је гласало 2300 читалаца.

 

У области привреде првопласирани је Будимир Јовановић, члан ЗРЕПОК-а, власник и директор „Керамике Јовановић“ са 267 гласова читалаца, друго место је освојио Горан Ковачевић, такође члан ЗРЕПОК-а и директор фирме „Гомекс“, са педесетак гласова мање, док су се на трећем месту позиционирали са истим бројем од 149 гласова Татјана Тодоровић, власница „Агродуката“ и Предраг Амижић директор „Агрожива“.

 

Будимир Јовановић и Горан Ковачевић су се захвалили редакцији и свим читаоцима листа Зрењанин који су гласали не само за њих већ и за остале кандидате и додали да их ова награда обавезује да у будућности буду још бољи. Будимир Јовановић је посебно истакао да је изузетно важно развијати одговорност према свом окружењу у коме живимо и радимо.

 

Лауреати из области привреде: Предраг Амижић, Татјана Тодоровић и чланови ЗРЕПОК-а: Будимир Јовановић и Горан Ковачевић

 

Лауреати из области пољопривреде : с лева на десно – Стојан Краљ, и чланови ЗРЕПОК-а : Војислав Мркшић и Живанко Радованчев

 

Прошлогодишњи победник у категорији привреда, Живанко Радованчев, члан ЗРЕПОК-а и директор „Млекопродукта“, ове године је био номинован и освојио највише гласова читалаца у категорији пољопривреда, док су друго и треће место заузели власници „Мркшићевих салаша“ Милан и Војислав Мркшић – који је уједно и члан ЗРЕПОК-а и Стојан Краљ.

 

Живанко Радованчев је рекао да му је посебно драго што је ове године међу најбољима у области пољопривреде и да је то потврда да је својим напорним радом у Млекопродукту допринео развоју и унапређивању и те привредне гране што су читаоци и препознали.

 

Војислав Мркшић, члан ЗРЕПОК-а се обратио присутнима у име браће „Мркшић“ и захвалио се свима који су гласали за њих. Он је рекао да му је веома драго што су и ове године добитници овог лепог признања и додао да ће и убудуће улагати у побољшање окружења у коме живе и раде.

 

Најпопуларнија политичарка је Тања Дуловић, другопласирани и трећепласирани у области политике су Чедомир Јањић и Милета Михајлов.

 

У категорији медија прво место по броју гласова заузео је новинар Жељко Балабан, Милош Веселинов друго, док је треће заузео Никола Божовић.

 

Прва три места у области културе заузели су Горан Маринковић, Роман Бугар и Миленко Павлов, док је у области просвете победио Игор Марков, професор историје, који је за тридесетак гласова победио другопласираног проф. др Гојка Рикаловића, док је на трећем месту Милан Радаковић.

 

У области медицине највише освојених гласова читалаца придобио је стоматолог Предраг Поповић, док су другопласирани и трећепласирани Игор Дамјан односно Миодраг Дамјанов.

 

„ЗРЕПОК“-у је изузетно драго што су грађани Средњобанатског региона и ове године номиновали и доделили награде великом броју наших чланова. Ово је још једна потврда у низу да „Зрењанински пословни круг“ окупља најуспешније привреднике ове средине.

 

Личности године по мишљењу читалаца Листа "Зрењанин"
Фото: Јован Његовић Дрндак

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија