latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ „ЗРЕПОК“-А ОДРЖАЛИ ПРВИ САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ мр ИВАНОМ БОШЊАКОМ И НОВИМ ГРАДСКИМ ЧЕЛНИЦИМА

14.09.2012

У петак, 14. Септембра 2012. Године у сали градског већа чланови „ЗРЕПОК“-а су одржали први састанак са новим градоначелником и изабраним функционерима нове градске управе.

 

Испред градске Управе састанку су присуствовали: градоначелник мр Иван Бошњак, председник Скупштине Радован Булајић, заменик председника Скупштине Љубомир Станисављев, секретар Скупштине Милан Мркшић, начелница градске Управе Јасмина Малинић, начелник одељења финансија Еуђенија Бесу, начелник градске пореске Управе Николина Шерфезе, члан градског већа Радиша Дупљанин, Давид Димкић помоћник градоначелника, Дарко Каран помоћник градоначелника, чланови „ЗРЕПОК“-а - Драган Видаковић, Будимир Јовановић, Горан Ковачевић, Драгољуб Бјелоглав, Стева Кочалка, Војислав Мркшић, Изабела Киш ПР-секретар „ЗРЕПОК“-а и Драгослав Којовић секретар „УПС-Послодавци Зрењанина“.

 

Састанак је инициран од стране „ЗРЕПОК“-а и први је у низу који ће две стране одржавати сваког трећег петка у месецу.

 

Драган Видаковић, председник „ЗРЕПОК“-а је на почетку састанка у кратким цртама представио организацију „Зрењанински пословни круг“ и додао да је мишљења да су “ЗРЕПОК“ и његови чланови битни за овај регион и поткрепио ову тврдњу чињеницом да фирме окупљене у „ЗРЕПОК“-у запошљавају укупно преко 2.300 радника и годишње имају преко 15 милијарди динара прихода, што представља 15% привреде Средњобанатског управног округа. Осим тога, Видаковић је додао да је „ЗРЕПОК“ својим бројним активностима доказао да представља одговоран и веома битан део пословне заједнице и као такав има и право али и обавезу да покуша битно да утиче на пословну климу у граду и региону и не само зарад бољег пословања својих чланова већ и зарад унапређења општих услова пословања у граду и региону са циљем да допринесе повеђању предузетничких и привредних активности и напретку Зрењанина ка остваривању заједничке визије да град Зрењанин и регион средњебанатског округа буду једни од најпожељнијих за живот и рад у Србији.

 

На састанку је између осталог представљен и пројекат „Зрењанинска сива књига“ чији је носилас „ЗРЕПОК“ већ 2 године, а партнери на пројекту су све релевантне организације предузетника и привредника Средњобанатског управног округа, а то су Регионална привредна комора Зрењанин, Опште удружење предузетника и Унија послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина. Са представницима локалне самоуправе је постигнут договор о даљој сарадњи на пројекту и унапређењу међусобне комуникације како би сви уочени проблеми били ефикасније решавани.

 

Градоначелник мр Иван Бошњак је овом приликом упознао присутне чланове „ЗРЕПОК“ са активностима које спроводи локална самоуправа. Градоначелник је рекао да ће градска управа сигурно тежити ка томе да све позитивне предлоге „ЗРЕПОК„-а у вези рада градске управе и јавних предузећа усвоји. Он је исто тако, прихватио Видаковићев предлог о томе да се приликом усвајања одлука које се тичу предузетништва и привреде а у домену су надлежности локалне власти, обавезно консултује и локална пословна заједница. Исто тако, договорено је и да се наставе редовни сусрети градских челника и представника „ЗРЕПОК“-а и то сваког трећег петка у месецу и да се на тим, унапред испланираним и припремљеним састанцима дискутује о проблемима са којима се предузетници и привреда Зрењанина сусрећу.

 

Видаковић је упознао присутне да је „ЗРЕПОК“ још прошле године покренуо иницијативу за решавање проблема слабог квалитета гаса који се испоручује Зрењанину те је затражио да се нова градска власт укључу у решавање овог проблема и стане испред иницијативе како би удруженим деловањем пре остварили крајњи циљ и решили овај велики проблем.

 

Председник скупштине града г-дин Радован Булајић, упознао је чланове ЗРЕПОК-а са проблемима у Житопродукту и затражио од привредника окупљених у „ЗРЕПОК“-у да помогну овој фирми и градској управи у превазилажењу тих проблема.

 

Обе стране су показале високу свест о постојању потребе за заједничким радом на превазилажењу проблема са којима се суочавају предузетници и привредници у свом пословању у граду Зрењанину.

 

Састанак је протекао у радној атмосфери и отвореној и искреној дискусији у којој су усвојени следећи

 


ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА:

  1. Предстаљено Удружење и чланови Удружења „ЗРЕПОК“;
  2. Представљен пројекат „Зрењанинска сива књига“;
  3. Прихваћен предлог „ЗРЕПОК“-а да локална самоуправа месечно једанпут, сваког трећег петка у месецу са почетком у 8 ч одржи заједнички састанак са представницима привредног сектора;
  4. Усвојена информација у вези Иницијативе за решавање проблема квалитета гаса и договрене активности на њеној реализацији;
  5. Привредницима окупљеним у „ЗРЕПОК“-у предочени проблеми Житопродукта и затражена помоћ у превазилажењу истих, што је и прихваћено;

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија