latinica | ћирилица

ЧЛАН ЗРЕПОК-А, БОРИСЛАВ УМИЋЕВИЋ ИНИЦИЈАТОР ВЕЛИКЕ ХУМАНИТАРНЕ КАМПАЊЕ

20.05.2019

У петак, 17. маја 2019. године, опрема је предата институту неонатологије зрењанинске Болнице.

Донирана опрема Болници је купљена у оквиру хуманитарне кампање коју је „Ум-Инг“ организовао заједно са академским сликарима учесницима ликовне колоније коју ова компанија традиционално организује. Из фонда слика, који је формиран од сликарских радова у претходним годинама рада колоније, велики део понуђен је на аукцији организованој у Културном центру Зрењанина, у јануару ове године. Одзив, првенствено зрењанинских угледних привредника, био је веома добар, продато је 47 слика и прикупљено чак 600.000 динара.

Најављен наставак хуманитарних активности

Борислав Умићевић, који је у име компаније „Ум-Инг“ уручио донацију, нагласио је да је импресиониран амбијентом у одељењу неонатологије.

  • Сада видим колико је добра била наша одлука да помогнемо рад овог одељења. У овој акцији, иначе, учествовали су сви сликари, који су се окупљали у петогодишњем раду колоније „Ум-Инг“. А срећан сам и што је одзив наших привредника и појединаца био веома добар па је прикупљено преко 600.000 динара. Захваљујем се и Изабели Киш на одличном вођењу аукције – нагласио је Умићевић.

Он је најавио наставак сликарске колоније коју организује компанија „Ум-Инг“, али и наставак хуманитарних активности, као што је била ова акција.

 

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија