latinica | ћирилица

ЧЛАН „ЗРЕПОК“-А, БУДИМИР ЈОВАНОВИЋ, ДОБИТНИК ВРЕДНОГ ПРИЗНАЊА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

11.12.2012

У уторак, 11. Децембра 2012 године, у Београду у свечаном делу заседања Скупштине Привредне коморе Србије, уручене су Награде Привредне коморе Србије за 2012. годину и то, 25 плакета са дипломом представницима привредних друштава, 24 плакете са дипломом и новчане награде појединцима, а додељене су и награде поводом јубилеја, представницима 20 предузећа. Члан „ЗРЕПОК“-а, Будимир Јовановић, власник и директор фирме „Керамика Јовановић“ је један од добитника престижног признања.

 

У свечаном делу скупштинског заседања, председник ПКС Милош Бугарин, председник Скупштине ПКС др Марко Ћулибрк и генерални секретар ПКС Горан Јевтић уручили су награде ПКС за 2012. годину.

 

С лева на десно – председник Скупштине ПКС др Марко Ћулибрк и Будимир Јовановић власник и директор фирме „Керамика Јовановић“

 

У образложењу награде стоји :

„Будимир Јовановић у јануару 1994. године оснива приватно предузеће „Исток“ које се од почетка оснивања бави продајом грађевинског материјала на велико, црепа и опекарским производима, а касније се асортиман проширује и на керамичке плочице и опрему за купатила. ПП „Исток“ се трансформише у „Керамику Јовановић“ д.о.о и постаје један од најзначајнијих трговаца овом врстом грађевинског материјала у Србији.

 

Као директор и власник „Керамике Јовановић“ Будимир Јовановић је иницирао споразум о заједничком улагању са предузећем „Тоза Марковић“ из Кикинде. Захваљујући споразуму, увезена је линија за производњу керамичких плочица инсталирана у погону „Тоза Марковић“ што је резултирало повећању капацитета производње за око 50 одсто. У 2012. години од укупне производње керамичких плочица у овим погонима, око 70 одсто чини производња бренда „Керамика Јовановић“ (Ceramica Iberia) која се пласира на тржишта Србије и земаља региона.

 

Будимир Јовановић је члан Привредног савета града Зрењанина, Управног одбора Регионалне привредне коморе Зрењанин, Скупштине Привредне коморе Србије и Извршног одбора ЗРЕПОК- а. Председник је хуманитарне организације „Светосавље“ и веома је ангажован у бројним добротворним акцијама.“

 

Међу награђенима се нашла и компанија “DAD „DRAXLMAIER AUTOMOTIVE“ доо – из Зрењанина, награда је уручена директору погона у Зрењанин Миру Видошевићу.

 

А Jубиларна награда Привредне коморе Србије додељена је поводом значајних јубилеја у 2012. Години између осталих и НИП „ЗРЕЊАНИН“ АД - Зрењанин за 60 година успешног пословања. Награду је у име Листа "Зрењанин" примио Далибор Бубњевић.

 

с лева на десно – мр Далибор Бубњевић директор и главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“, Миро Видошевић, директор „Дрекслмајера“ у Зрењанину, мр Милан Радовановић председник „Регионалне привредне коморе Зрењанин“ и Будимир Јовановић, власник и директор „Керамике Јовановић“


„ЗРЕПОК“-у је част и задовољство што ове фирме својим пословањем промовишу град Зрењанин, а додељена награда Будимиру Јовановићу поново доказује да „Зрењанински пословни круг“ окупља најуспешније привреднике ове средине.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија