latinica | ћирилица

ЧЛАН „ЗРЕПОК“-А, ГОРАН КОВАЧЕВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

20.12.2012

У четвртак 20.12.2012. године мр Иван Бошњак Градоначелник града Зрењанина и Радован Булајић, председник Скупштине града су на традиционалном Новогодишњем коктелу уручили „Награде града Зрењанина“. Горану Ковачевићу, оснивачу и власнику компаније "Гомекс" додељена је награда за остварене пословне успехе и хуманитарно-донаторски рад у 2012. Години.

 

Градоначелник мр Иван Бошњак је у име домаћина поздравио скуп у Барокној сали Градске куће и свима је упутио новогодишњу поруку:

 

„Зрењанин има ту незгодну особину да га ми сами, Зрењанинци, често називамо "мртвим градом". Међутим, када погледате ове људе, добитнике Награде града, када се погледате међусобно, схватићете да је ово врло жив град, да је ово срце Баната у "доброј кондицији". Поздрављам Вас, у име Скупштине града и Градске управе, свих јавних предузећа и установа и честитам Нову 2013. годину у којој ћемо сви заједно допринети да наш град буде још бољи и још лепши.“ – рекао је он.

 

Добитник награде Горан Ковачевић члан „ЗРЕПОК“-а, мр Иван Бошњак Градоначелник и Радован Булајић Председник Скупштине града Зрењанина

 

Овогодишњи добитници „Награде града Зрењанина“ са Градоначелником, Председником Скупштине и члановима комисије (фото: Ј.Д. Његовић)

 

Након обраћања градоначелника додељена су ова вредна признања за изврсне резултате у различитим областима од интереса за град Зрењанин. Награду је ове године добило седморо појединаца и три колектива. Награду су добили:

 

Горан Ковачевић, оснивач и власник Компаније "Гомекс" - за остварене пословне успехе и хуманитарно-донаторски рад;

Рудолф Валтер, власник компаније "Phiva Walther Group" и оснивач Фондације "Rudolf Walther Stiftung" - за инвестициона улагања у Зрењанину и хуманитарни рад;

Жељко Малушић, привредник и спортски радник - за допринос развоју спорта и физичке културе;

Ајредин Ајети, члан карате клуба "АС" и спортски тренер - за остварене спортске резултате и омасовљавање физичке културе;

Мр Мирјана Ћурић, професор биологије, магистар еколошких наука - за педагошки и научни рад;

Мр Мила Михајловић, оперски певач, новинар, писац, преводилац - за професионални и хуманитарни рад;

Лазар Ерне, потпредседник Друштва за борбу против шећерне болести Зрењанин - за допринос борби против дијабетеса и вишедеценијски хуманистички рад;

Ватрогасно-спасилачки батаљон Зрењанин - за остварене интервенције, противпожарну превенцију и едукацију;

Међународни фестивал "Guitar Art Laureati" - за допринос култури, у области музичког стваралаштва;

Друштво лекара Војводине Српског лекарског друштва - подружница Зрењанин - за континуирану медицинску едукацију и активности на стручном усавршавању чланова.

 

У име награђених прелепим речима захвалила се мр Мила Михајловић.

 

Добитницима "Награде Града Зрењанина" поред признања у виду Повеље додељена је и новчана награда. Похвално је то да су се Горан Ковачевић, Жељко Малушић и Лазар Ерне одрекли новчаног дела награде и он ће бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

 

Чланови „ЗРЕПОК“-а – Будимир Јовановић, Горан Ковачевић, Драган Видаковић и Војин Обрадовић (фото: Ј.Д. Његовић)

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија