latinica | ћирилица

ШИРЕЊЕ ПОСЛОВАЊА ФИРМЕ ЧЛАНИЦЕ ЗРЕПОК-А - ГОМЕКС ОТВОРИО ПРОИЗВОДНО ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТАР

10.02.2014

У понедељак 10.02.2014. године Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић је пресецањем врпце, свечано пустио у рад Гомексов Производно-дистрибутивни центар. Свечаном чину пуштања у погон, овог модерног дистрибутивног објекта, поред руководства компаније Гомекс и Министра Расима Љајића присутвовали су и Иван Бошњак, Градоначелник Зрењанина и други челници Града Зрењанина, Средњобанатског округа, Скупштине града, чланови „Зрењанинског пословног круга“ као и представници пословних партнера и пријатеља компаније Гомекс.

 

Директор компаније "Гомекс" и члан ЗРЕПОК-а Горан Ковачевић поздравио присутне госте

 

- Зашто производни центар? Зато што ћемо овде годишње обрадити и запаковати преко 1000 тона свежег меса. Зашто дистрибутивни? Зато што ћемо овде прикупити на годишњем нивоу око 3,5 хиљаде тона сухомеснатих производа од наших добављача, а потом их дистрибуирати до сваке наше продавнице. Зашто је овај погон важан и за "Гомекс" и за наше купце? Ово је улагање у квалитет и будућност – нашим купцима ћемо обезбeдити квалитетно и свеже месо и сухомеснате производе по највишим хигијенским стандардима и потпуно безбедно за свакодневну употребу, а "Гомекс" ће у сваком тренутку имати могућност да обезбеди контролу производа, од производње до крајњег потрошача и асортиман производа који купци очекују – истакао је Ковачевић и додао да је пројекат реализован за нешто више од три месеца, тачније за 97 дана.

 

 

Градоначелник Зрењанина Иван Бошњак рекао је да је привилегија бити данас домаћин, испред локалне самоуправе, компанији као што је "Гомекс", како због њеног тржишног приступа, тако и због одговорног понашања у локалној средини и заједници.

 

- Овакав домаћи инвеститор доприноси да читава заједница напредује, такође, овај објекат доказ је да је индустријска зона "Југоисток - Ечка" заиста стратешки најбоље место за улагање, признато и од стране "Фајненшел Тајмса", као чак међу првих десет оваквих локација у Европи. Сваки инвеститор, било домаћи или страни, овде је добродошао, а посебно ако се ради о инвеститору попут "Гомекса" који је у овом граду и поникао и определио се да у њему настави свој развој, уз заједничке напоре, које сви улажемо, да запослимо што више наших суграђана - рекао је градоначелник Зрењанина.

 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић оценио је "Гомекс" као модел успешне компаније, који би хтели да представе целој Србији.

 

- Србији ће бити боље када буде имала више "Гомекса" и више Горана, када у новинама будемо читали више о отварању оваквих објеката, него о затварању фабрика и погона. Зато ово јесте добар пример, који би хтели да покажемо, да се и у условима кризе може направити овакав успех. Истовремено, Србији ће бити боље када и ми сами почнемо да се мењамо и када почну да се мењају компликоване процедуре. Чули смо да је компанији требало 97 дана да заврше овај објекат, а претходно су 147 дана утрошили на добијање дозвола и завршавање "папирологије", упркос великој подршци коју су имали од локалне самоуправе – рекао је Расим Љајић и додао да у питању није била никаква блокада, већ се ради, једноставно, о компликованим процедурама и лошим законима.

 

- Ми те законе морамо да мењамо, нема више никаквог оправдања, јер да би имали оваквих погона и инвеститора, то се неће догодити док законе не променимо, поједноставимо процедуру, учинимо све да тај пословни амбијент буде много бољи него што је данас – нагласио је потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић данас у Зрењанину.

 

Објекат се простире на земљишту површине 4.800 квадратних метара са својих 1.100 квадрата производно дистрибутивног простора, у Индустријској зони Југоисток Града Зрењанина и доминира својим модерним архитектонским концептом на самом уласку у Зрењанин из правца Београда. Вредност инвестиције износи око 1,5 милиона евра.

 

 

За потребе рада овог центра, Гомекс је запослио тридесетак нових радника разних профила, од високих стручњака и мајстора из области прехрамбене индустрије до нових манипулативних радника, магационера, возача... У будућности се, развојем овог центра, очекује повећање запослености сразмерно повећању промета и обима посла. Нова флота специјалних доставних возила са рашладним витринама ће обезбeдити брз и сигуран развоз производа до крајњих потрошача.

 

 

Расхладни центар ће имати веома важно место у пословању Гомексовог трговинског ланца. Најзначајнији бенефит за компанију Гомекс, почетком рада овог дистрибутивног центра, чини нова могућност да се у целини контролише квалитет хлађених производа од фарме па до крајњег купца, као и стварање потпуне слике о потребама потрошача. У првом моменту рада овог дистрибутивног центра, Гомекс је за своје потрошаче припремио нову палету производа из категорије свежег меса, у специјалном економичном МАП паковању које обезбеђује додатну свежину, веома висок квалитет уз највише гаранције за здравствену безбедност свежег меса.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија